Wat is een Remsteller?

Wat is een Remsteller?

Fijnregelaar: Dit wordt ook wel de (automatische) remsteller genoemd. Hij brengt de rembewegingen over op het te remmen ventiel.

Wat doet Rangeerventiel?

De rangeerfunctie van het Parkeer- en Rangeerventiel bestaat erin dat de bedrijfsrem van een afgekoppelde trailer wordt gelost om te kunnen manoeuvreren. Wanneer er geen voorraadsdruk (rood) aangesloten is op de trailer, gaat het indrukken van de rode knop de parkeerrem lossen.

Hoe werkt een vrachtwagen rem?

Als een chauffeur van een bus of vrachtwagen wil gaan remmen dan trapt hij op het rempedaal. Dit rempedaal kan je zien als een luchtkraan die luchtdruk naar het remsysteem stuurt waardoor het voertuig gaat remmen. Als de chauffeur zijn rempedaal weer los laat ontsnapt deze luchtdruk, dat is het sissend geluid.

Hoe werken Luchtdrukremmen?

Luchtdrukremmen kunnen meer druk op de remmende elementen uitoefenen dan een hydraulisch remsysteem. Deze grotere druk zorgt voor meer remkracht, wat een vereiste is voor afremmen van zwaardere voertuigen. Hydraulische werkende systemen komen we tegen bij lichtere voertuigen, bijvoorbeeld personenauto’s.

Hoe werkt de motorrem?

Simpel gezegd sluit een motorrem de brandstoftoevoer af en doordat de uitlaatgassen niet meer weg kunnen, bouwen ze een tegendruk op in de cilinders. Dit zorgt ervoor dat de motor afremt. Zo ontstaat er maximale, slijtvrije remwerking bij de opgaande en neergaande beweging van de zuigers in de cilinder.

Wat zijn natte remmen?

Zodra er geremd wordt en dus de temperatuur stijgt, verdampt dit vocht. Zolang het verdampen duurt, is de wrijvingscoëfficiënt laag. Daardoor vertraagt de auto nauwelijks. Zodra het vocht verdampt is, zal de normale situatie worden hersteld en grijpen de remmen aan met de volledige remkracht.

Hoeveel luchtdruk vrachtwagen?

Over het algemeen is de juiste bandenspanning van een vrachtwagen tussen 8 en 9 bar.

Hoe werkt een luchtrem?

In een personenauto wordt de remkracht hydraulisch overgebracht door de remolie, luchtremmen werken pneumatisch. De druk wordt ook niet in de hoofdremcilinder ontwikkeld door op de pedaal te trappen, zoals in een personenauto, maar komt geheel van de perslucht in de luchttanks.

Wat is een ALR klep?

ALR staat voor Automatische Lastafhankelijke Remdrukregeling. De ALR regelt de remdruk naar de achterwielen, afhankelijk van de belading. Bij een leeg voertuig heb je veel minder druk op de achterremmen nodig, anders blokkeren de achterwielen.

Hoe werkt een motorrem van een vrachtwagen?

De motorrem of uitlaatrem is een continurem die in de uitlaat van de dieselmotoren van zware bedrijfsvoertuigen zoals vrachtauto’s, autobussen of touringcars wordt ingebouwd. Door een klep in de uitlaat wordt in de motor druk opgebouwd, waardoor deze afgeremd wordt. De motorrem is er om dit gebrek op te vangen.

Hoe Retarder gebruiken?

Het gebruik van de retarder in 3 fases:

  1. Kijk vooruit en los tijdig het gaspedaal.
  2. Gebruik de retarder om te vertragen.
  3. Als laatste trap je de voetrem in om tot stilstand te komen.

Waar zit de handrem?

Handrem van een auto Meestal wordt de handrem bediend met een hendel tussen de twee voorstoelen. Door de rem aan te trekken wordt een mechanisme in werking gesteld waarbij de wielen worden vastgezet. In geval van nood, als de voetrem weigert, kan de handrem worden gebruikt om de auto tot stilstand te brengen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven