Wat is een rib in wiskunde?

Wat is een rib in wiskunde?

Een ribbe is de lijn waarop 2 deelvlakken van een figuur elkaar raken. Bij deze kubus zie je bijvoorbeeld dat CD de lijn is tussen de vlakken ABCD en CDHG. Omdat de lijn de grens tussen twee vlakken is, noemen we het een ribbe.

Hoeveel ribben heeft een kegel?

Van een kubus zijn alle grensvlakken platte vlakken, een bol bijvoorbeeld heeft alleen één gebogen grensvlak en geen ribben, een kegel heeft één plat cirkelvormig grensvlak (het grondvlak) en één gebogen grensvlak. De kegel heeft één hoekpunt, de top. Vul de tabel in.

Wat is een bol Ruimtefiguur?

De Bol is een ruimtefiguur. De bol heeft geen hoeken of ribben. De bol is aan alle kanten rond. Voorbeelden van bolvormige dingen zijn, een voetbal en een globe.

Hoeveel Symmetrievlakken heeft een balk?

Een symmetrievlak in de ruimte is wat een symmetrie-as is in het platte vlak. Een diagonaalvlak is een vlak in een kubus of balk, waarvan 2 zijden diagonalen zijn van 2 tegenoverliggende grensvlakken. Hieronder staan 2 symmetrievlakken van en balk…

Hoe bereken je de ribben?

Het aantal ribben r in een veelvlak is, wanneer het aantal zijvlakken z en het aantal hoekpunten h van het veelvlak bekend zijn, met de formule van Euler h + z = r + 2 te berekenen: r = h + z – 2.

Wat is een grensvlakken?

o. (-ken), de geometrische grens tussen twee verschillende stoffen. (e) Het begrip grensvlak is van groot belang in de warmteleer en in de thermodynamica; m.n. geldt dit bij begrippen als →-grensvlakactief en →grensvlakspanning.

Welke figuren zijn ruimtefiguren?

De bekendste ruimtefiguren zijn te zien in de afbeelding:

  • kubus.
  • balk.
  • bol.
  • cilinder.
  • kegel.
  • piramide.
  • prisma.

Welke vorm hebben zijvlakken?

1. Kubus. Er zijn zes zijvlakken. De zijvlakken zijn vierkanten.

Wat zijn alle ruimtefiguren?

In de wiskunde wordt een meetkundig figuur in de ruimte een ruimtefiguur ofwel een ruimtelijke figuur genoemd. Er zijn zeven belangrijke ruimtefiguren die je moet kennen. Deze zijn een: kubus, balk, prisma, piramide, cilinder, kegel en de bol. In de zijvlakken herken je vlakke figuren.

Wat is de uitslag van een Ruimtefiguur?

Een uitslag is de afbeelding van een ruimtelijk (hol) voorwerp in het platte vlak zodanig dat de maten van de verschillende figuren in het platte vlak overeenkomen met die van het werkelijke voorwerp, én dat door te vouwen/buigen het ruimtelijke voorwerp ermee zou kunnen worden gevormd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven