Wat is een straathoekwerker?

Wat is een straathoekwerker?

Het straathoekwerk probeert mensen te bereiken die er op één of andere manier niet in slagen aansluiting te vinden bij hulpverlening, de tewerkstellingssector, onderwijs, vrijetijdsvoorzieningen en huisvestingszorg. Het straathoekwerk is een laagdrempelige, professionele welzijnswerkvorm.

Wat kan je doen met diploma Maatschappelijk Werk?

En wat nadat je je diploma behaald hebt?

  • Bij sociale diensten zoals OCMW’s en centra voor algemeen welzijnswerk.
  • In begeleidingstehuizen en opvangcentra.
  • Bij diensten voor thuiszorg, pleegzorg, gezins- en bejaardenhulp.
  • In het jeugdwerk.
  • Bij educatieve organisaties.
  • In de culturele sector.

Wat doet een buurtwerker?

Als buurtwerker sta je heel dicht bij de mensen. Je werkt aan de kwaliteit van het leven en het samenleven in de buurt door de mensen te stimuleren om deel te nemen aan activiteiten. Je bemant het buurthuis, ontvangt bewoners, organiseert wijkfeesten en buurtmaaltijden.

Wat is outreachend werken?

Wat is outreachend werken? De essentie van outreachend werken is dat sociale professionals niet geduldig achter hun bureau afwachten tot mensen om hulp vragen, maar zelf initiatief nemen door mensen op te zoeken en (ongevraagd) hulp en diensten aan te bieden (Van Doorn, 2009; Kruiter & Klokman, 2016).

Wat kun je doen na orthopedagogie?

Na het graduaat Orthopedagogie kan je bijvoorbeeld de bachelor Pedagogie van het Jonge Kind afronden via een verkort vervolgtraject van vier semesters. Of je kan de bachelor Orthopedagogie aan HoGent volgen in drie semesters.

Wat na graduaat maatschappelijk werk?

Na het graduaat Maatschappelijk werk kan je bijvoorbeeld de bachelor Sociaal werk afronden via een verkort vervolgtraject van minstens drie semesters.

Wat is een huis van de wijk?

Een Huis van de Wijk is van alle bewoners uit de buurt; een ruimte voor denkers en doeners. Het huis verbindt mensen/instanties die elkaar verder kunnen helpen en zo de leefbaarheid van de wijk stimuleren.

Wat is outreachende hulpverlening?

Outreachende zorg is bedoeld voor mensen die thuis wonen maar intensieve zorg nodig hebben. De hulpverlener komt regelmatig, zo nodig meermalen per week, langs om ondersteuning te bieden op diverse levensgebieden. Bij outreachende zorg gaat de hulpverlener naar de plaats waar de cliënt verblijft.

Waarom bemoeizorg?

Bemoeizorg is voor mensen met langdurige verslavings- of psychiatrische problemen. Er is voor hen geen passend aanbod binnen de hulpverleningsinstellingen en ze dreigen voortdurend tussen wal en schip te raken. Ze hebben problemen op gebied van huisvesting, inkomen, sociale contacten en zelfverzorging.

Wat doe je als orthopedagoog?

Orthopedagogen werken vaak bij instellingen zoals bijvoorbeeld de GGZ, jeugdhulpverlening of een instelling voor verstandelijk en/of lichamelijk beperkte jongeren. Ook scholen kunnen een beroep op jou doen.

Wat doet een orthopedagogisch begeleider?

De orthopedagogisch begeleider informeert de cliënt, stelt het ondersteuningsplan op, ondersteunt en motiveert de cliënt tot het creëren of versterken van netwerken, begeleidt het wonen, werken, leren en vrije tijd van de cliënt in de dagdagelijkse context vanuit een hulpverlenende grondhouding van respect, empathie en …

Wat na een graduaat?

Na een graduaat kan je gaan voor een bachelor aan een hogeschool. Dat kan soms via een verkort traject (90-120 studiepunten).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven