Wat is een TCP server?

Wat is een TCP server?

Het Transmission Control Protocol (TCP) is een verbindingsgeoriënteerd protocol dat veel gebruikt wordt voor gegevensoverdracht over netwerkverbindingen op het internet en op computernetwerken zoals local area networks en thuisnetwerken.

Welke poort moet ik gebruiken?

Om te weten welke poorten actief zijn op je pc kun je gebruik maken van het commando netstat dat in Windows is ingebouwd. Het programma biedt weliswaar niet zeer veel opties maar kan toch een aardig beeld geven welke poorten open staan wanneer je met de pc werkt: Kies Start >> Uitvoeren.

Wat is mijn poort?

Of u nu een app toegang wilt geven of uw firewall protocollen in wilt stellen, met de poortnummers van uw netwerk kunt u verschillende websites en diensten online bezoeken. Als u uw poorten wilt vinden, moet u eerst het IP adres van uw router kennen. Daarna kunt u een poortnummer achterhalen.

Wat wordt er verstuurd om een TCP connectie te starten en te stoppen?

Met een TCP-handshake kan een netwerkverbinding tussen client en server gecreëerd of verbroken worden. Een TCP-handshake is nodig om stabiele en betrouwbare netwerkverbindingen in de transport-, sessie-, presentatie- en applicatielaag (de lagen 4 t/m 7 in het OSI-model) te creëren of te verbreken.

Wat is een protocol it?

Een protocol is een document waarin wordt vastgelegd op welke manier bepaalde activiteiten moeten worden uitgevoerd. Oftewel afspraken over de manier van werken. In de ict is een protocol een beschrijving van de wijze waarop apparaten en computerprogramma’s onderling communiceren (voorbeeld: http).

Welke laag uit het TCP IP model komt functioneel overeen met de laag netwerk uit het OSI model?

14.1.1. Transport in “lagen”.

Fysieke laag Deze laag verzorgt het fysieke transport van bits.
Datalinklaag Deze laag beheert en controleert de datatransmissie en probeert fouten te corrigeren
Netwerklaag Deze laag verzorgt het transport, de adressering en de routering van pakketten door een netwerk

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven