Wat is een voldoende op het mbo?

Wat is een voldoende op het mbo?

Van de eindcijfers voor Nederlandse taal en Engels mag er 1 onvoldoende zijn, maar niet lager dan een 5. Het andere cijfer moet ten minste een 6 zijn. Studenten van mbo-1 en mbo-2 die examen doen in het schooljaar 2021 – 2022, krijgen er op 2F-niveau 1 punt bij voor het centraal examen en het instellingsexamen.

Hoeveel punten heb je nodig om te slagen?

En hoeveel compensatiepunten heb je dan nodig? Zijn al je cijfers een 6 of hoger, dan ben je uiteraard, sowieso geslaagd. Als je één 5 hebt en de rest is 6 of hoger, dan ben je ook geslaagd. Heb je één 4, dan moeten al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn.

Hoeveel onvoldoendes mag je hebben vwo?

Je slaagt voor het eindexamen vwo wanneer je gemiddeld een voldoende haalt voor alle vakken van het centraal examen. Ook mag je maximaal één 5 als eindcijfer halen voor één van de kernvakken. Daarnaast mag je voor hooguit 2 vakken een onvoldoende als eindcijfer hebben.

Wat moet je halen voor je eindexamen?

Je bent geslaagd als al je eindcijfers gemiddeld 6 zijn of hoger, met de volgende uitzonderingen: Je mag één 5 hebben als al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn. Je mag één vier hebben, maar dan moeten al je andere eindcijfers 6 of hoger zijn en het gemiddelde van al je eindcijfers ten minste 6,0 zijn.

Wat moet je minimaal halen voor Nederlands?

Nederlands en Engels: eindcijfer voor Nederlands en Engels minimaal een 5 en een 6. Voorbeeld: als je een 6 haalt voor Nederlands, moet je minimaal een 5 halen voor Engels. Of andersom. Rekenen: telt niet mee voor het slagen of zakken, maar het cijfer van het rekenexamen staat wel op de resultatenlijst bij je diploma.

Is een 5 een voldoende?

Allemaal resultaten in één decimaal dus – want elk CE-cijfer is een cijfer in één decimaal. Die resultaten worden gemiddeld. En dat gemiddelde moet voldoende zijn. Voldoende wil zeggen: 5,5 of hoger.

Is een 5.5 een voldoende?

Hoe slaag je voor havo?

Je slaagt voor het eindexamen havo wanneer je gemiddeld een voldoende haalt voor alle vakken van het centraal examen. Ook mag je maximaal één 5 als eindcijfer halen voor een van de kernvakken. Daarnaast mag je voor maximaal 2 vakken een onvoldoende als eindcijfer hebben.

Hoeveel onvoldoendes mag je hebben?

er zijn maximaal 2 onvoldoende cijfers toegestaan. er zijn maximaal 3 tekortpunten toegestaan. maximaal eenmaal het cijfer 5 in de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. alle tekortpunten dienen te worden gecompenseerd.

Hoeveel onvoldoendes mag je hebben op havo 1?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven