Wat is een voorbeeld van een grondstof?

Wat is een voorbeeld van een grondstof?

Dit zijn stoffen die we in de natuur vinden. Hout en graan zijn hier voorbeelden van. Andere stoffen vinden we in de grond, zoals ijzererts en klei. Sommige grondstoffen werden eerst door andere mensen al bewerkt tot een materiaal waarvan dan een eindproduct gemaakt wordt.

Welke 2 grondstoffen zijn er?

Deze kunnen in twee categorieën worden verdeeld: harde grondstoffen zijn metalen of energiebronnen die worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Zachte grondstoffen zijn agrarisch (gehouden, gekweekt, geteeld of verbouwd). Zachte grondstoffen zijn doorgaans seizoensgebonden en vergankelijk.

Welke natuurlijke bronnen zijn er?

Voorbeelden van levende natuurlijke hulpbronnen zijn dieren in het wild, maar ook fossiele brandstoffen. Je noemt fossiele brandstoffen ook wel levend, omdat ze ontstaan zijn uit dode diertjes en plantenresten die onder druk zijn komen te staan.

Wat is een voorbeeld van een halffabricaat?

Een halffabricaat is een tussenvorm van een fysiek product. Het is een grondstof die al bewerkt is, maar nog verder moet worden bewerkt tot een eindproduct. Zo kan uit de grondstof bauxiet aluminium worden gewonnen. Wanneer hier platen van worden gemaakt, is dit een halffabricaat.

Wat is de belangrijkste bron van grondstoffen?

Onderstaande tabel geeft de belangrijkste producenten weer van zeldzame grondstoffen….Landen met een groot aandeel in de productie van zeldzame hulpbronnen.

Land Grondstof % aandeel in de wereldproductie
China Gallium 73
China Germanium 67
China Indium 57
China Magnesium 87

Hoe zijn de grondstoffen ontstaan?

De meeste grondstoffen ontstaan door de fossielen en door de druk van de aarde. Aardolie is een fossiele brandstof, dit houdt in dat het een grondstof is die is ontstaan uit miljoenen jaren oude resten van planten en dieren. Tijdens deze miljoenen jaren zijn deze resten naar de zeebodems of meer bodems gezonken.

Welke grondstoffen zijn er in Nederland?

Tarwe en sojabonen worden veel gebruikt voor het maken van veevoer. Voor metaalertsen zijn de Nederlandse hoogovens geheel afhankelijk van het buitenland. Grondstoffen van eigen bodem zijn met name landbouwproducten zoals aardappelen en suikerbieten, en daarnaast aardgas, zand en klei.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven