Wat is een WAN poort?

Wat is een WAN poort?

WAN staat voor Wide Area Network, het internet. Op de WAN poort van je ADSL modem sluit je een kabel aan die naar de splitter gaat. Op de (meestal) 4 ethernet poorten kun je computers en andere apparaten aansluiten. Deze kunnen door de modem-router functionaliteit allen gebruik maken van dezelfde internet verbinding.

Is WAN hetzelfde als LAN?

Een Local Area Network is een groep computers die in nauw fysieke nabijheid , zoals in een huis of een niveau van een kantoorgebouw . een Wide Area Network , ondertussen, sluit diverse LAN’s die geografisch zou kunnen zijn afstand van elkaar . Het internet is een voorbeeld van een WAN .

Wat is WAN en wat is LAN?

WAN staat voor wide area network. Dit is een verzameling van local area networks (LAN) of andere netwerken die samen communiceren. Een WAN is dus eigenlijk een netwerk van netwerken, het bekendste voorbeeld hiervan is het internet.

Kan je vanuit een WAN automatisch online?

WAN inschakelen: WAN in- en uitschakelen. Onder sommige verbindingstypes kunt u een nieuw IP-adres krijgen door WAN in of uit te schakelen. Automatisch verbinding maken met DNS Server: hiermee kan deze router het DNS IP-adres automatisch van de internetprovider ontvangen.

Welke kabel in WAN?

Bekabeling. Routers worden standaard geleverd met een UTP-kabel. Deze kabel lijkt veel op een telefoonkabel, echter is deze een slag groter. Steek deze meegeleverde kabel in de achterkant van de router in de WAN poort.

Wat is een LAN poort?

LAN staat voor Local Area Network. Middels LAN kan een groep apparaten, veelal computers, lokaal met elkaar worden verbonden. Deze techniek wordt ook voor draadloos internet gebruikt, beter bekend als Wireless LAN. Vandaag de dag kunnen LAN’s zowel bedraad, via een ethernetkabel, als draadloos verbonden zijn.

Wat is de LAN poort?

Wat betekent WAN op Experiabox?

Uitleg aansluitingen Experiabox-V10 Bij glasvezel wordt de poort WAN gebruikt naar de FTU, de glasvezelaansluiting in de woning.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven