Wat is er nodig voor internet?

Wat is er nodig voor internet?

Om verbinding te maken met internet via ADSL, kabel of glasvezel hebt u bij uw internetabonnement een modem nodig. De modem krijgt of koopt u bij de internetprovider als u een abonnement voor internet afsluit. Wie een internetaansluiting voor thuis neemt, kan kiezen of hij dat bekabeld of draadloos wil.

Hoe kan ik WiFi ontvangen?

De echte doorbraak voor wifi kwam toen de Amerikaanse overheid in 1985 de ISM-band vrij gaf voor gebruik zonder dat daar licenties voor moesten worden afgegeven. Daardoor ontstond er ruimte om op de frequenties van de ISM-band te experimenteren. In 1991 werd in Nieuwegein het IEEE 802.11 netwerk-protocol uitgevonden.

Welke gegevens heb je nodig om draadloos te verbinden met ons modem?

Wil je zonder WPS nieuwe apparaten draadloos met je modem te verbinden? Dan heb je het wachtwoord nodig. Het wachtwoord (WPA2) van je draadloze netwerk vind je op de sticker van je wifi-modem. Ook vind je hier de naam (SSID) van je wifi-modem.

Kan ik gratis internetten via wifi?

Op meer dan 2 miljoen locaties in Nederland kun je met je smartphone of tablet inloggen op een gratis wifinetwerk. Al die gratis wifipunten zijn handig, maar er kleven ook risico’s aan. We geven antwoord op de meest gestelde vragen over het gebruik en de veiligheid van publieke wifinetwerken.

Kan je een ethernet kabel in een wifi versterker doen?

Deze Wifi versterker kan via een Ethernetkabel vanaf een router (zonder WiFi-zendfunctionaliteit) verbonden worden met de repeater. Hierna kan het internet draadloos gedeeld worden over een grote afstand. Hiervoor is het nodig dat de computer via Ethernet verbonden wordt met de WiFi repeater.

Wat heb je nodig voor internet thuis?

Als je internet alleen gebruikt voor informatie en bijvoorbeeld internetbankieren, dan is de minimale internetsnelheid – vaak 50 Mbit/s – voldoende. Ga je ook series kijken via Netflix, dan heb je een sneller abonnement nodig. Zeker als ook anderen tegelijkertijd willen internetten.

Hoe zet ik internet op mijn laptop?

  1. Stap 1: klik op het wifi-icoon. Het wifi-icoontje staat rechtsonder op het bureaublad, naast het icoon voor de geluidsinstellingen.
  2. Stap 2: klik het juiste wifi-netwerk aan. Selecteer in de lijst het juiste wifi-netwerk.
  3. Stap 3: voer het wachtwoord in.
  4. Stap 4: wacht tot er verbinding is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven