Wat is er ontdekt in de ruimte?

Wat is er ontdekt in de ruimte?

Een belangrijke ontdekking in de ruimte. Wetenschappers hebben een planeet gevonden die ongeveer even groot is als de aarde. De planeet staat op dusdanige afstand dat leven mogelijk is. “Dit is een heel spannende ontdekking”, zegt Ignas Snellen, hoogleraar astronomie.

Welke planeet lijkt het meest op de aarde?

Onderzoekers van NASA en de Universiteit van New Mexico zijn erachter gekomen dat de recent ontdekte planeet, TOI-1231 b, gelijkenissen met onze aarde vertoont. De planeet zou elke 24 dagen in een baan rond een rode dwergster draaien. Bovendien zou de temperatuur er veel koeler zijn dan op andere planeten.

Kun je leven op een andere planeet?

De aarde is mogelijk niet de enige planeet waar leven voorkomt. Hoog in de dampkring van de planeet Venus hebben wetenschappers sterke aanwijzingen voor leven gevonden. Het gaat om microbes, minieme organismen die misschien door de lucht van Venus zweven.

Wat is de mooiste planeet?

Saturnus, het wonder met de ringen, zo mag je deze planeet wel noemen. Misschien wel de mooiste planeet van het Zonnestelsel.

Wat heeft NASA ontdekt?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft op ruim honderd lichtjaren van de aarde een planeet ontdekt waarop misschien leven mogelijk is. Doordat de planeet zich in de zogeheten leefbare zone rondom een ster bevindt, kan er mogelijk water op het oppervlak gevonden worden.

Hoe ver is een lichtjaar?

Licht is het snelste ding dat we kennen. Door de ruimte kan licht reizen met een snelheid van bijna 300 000 kilometer per seconde. Een lichtjaar is de afstand die licht in een jaar kan reizen – dat is ongeveer 9 460 000 000 000 kilometer!

Wat is de dichtstbijzijnde leefbare planeet?

Proxima Centauri
Massa 0,123 (xZon)
Veranderlijk vlamster
Meervoudig in systeem met Alpha Centauri
Planeten Proxima Centauri b

Welke planeet is het laatste ontdekt?

Hij werd als laatste van de negen ontdekt in 1930, door Clyde Tombaugh vanuit het Lowell-observatorium in Arizona. De planeet is genoemd naar de Romeinse god Pluto, en naar de astronoom Percival Lowell, die voorspelde dat een planeet zou worden gevonden buiten de baan van Neptunus.

Wat is er nodig om te leven op een planeet?

De aanwezigheid op de planeet van de volgende elementen: vloeibaar water, stikstof, koolstof (of eventueel silicium). Voldoende lang stabiel blijvende omloopbaan van de planeet (opdat het leven de tijd heeft om zich te ontwikkelen). Een lang stabiel blijvende ster waar de planeet om draait.

Wat is de grootste planeet buiten ons zonnestelsel?

Hoewel de diameter van de gasreus elf keer zo groot is als die van de Aarde, heeft Jupiter een veel lagere dichtheid. Het volume van Jupiter is ongeveer 1321 keer dat van de Aarde en toch is de planeet ‘maar’ 318 keer zo zwaar. De diameter van Jupiter is ongeveer tien keer zo klein als die van de Zon.

Wat is de zwaarste planeet?

– Jupiter is de grootste en zwaarste planeet. De aarde past qua gewicht 317 keer in Jupiter en om van de ene naar de andere kant te komen van Jupiter, moet je wel zo’n 8x de aarde naast elkaar zetten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven