Wat is er op kerstavond gebeurd?

Wat is er op kerstavond gebeurd?

Kerstavond is de avond van 24 december, de avond voor Kerstmis. Christenen houden op kerstavond vaak een kerstnachtdienst om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Het is dikwijls de drukst bezochte kerkdienst van het jaar.

Waarom vieren we kerst Wikipedia?

Kerstmis (veelal zo aangeduid door rooms-katholieken), of kerstfeest (veelal zo aangeduid door protestanten) is van oudsher een belangrijk midwinterfeest. Door christenen wordt dan de geboorte van Jezus Christus gevierd. De evangelisten Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus in de Bijbel.

Hoe vier je kerst avond?

Maak dus zelf ook je eigen kerstavond traditie samen met je partner of gezin! Ga bijvoorbeeld samen kerstkoekjes bakken, hang de laatste kerstornamenten in de kerstboom of kijk samen weer die ene kerstfilm. Met jullie eigen kerstavond traditie verheugen jij en je familie je elk jaar weer op kerst.

Wat betekent kerstavond voor de Noene?

Wellicht is de verklaring heel simpel, en luidt de originele tekst : Kerstavond vóór de noon… De noon is een gebed op het negende uur. Dit negende uur was flexibel ten opzicht van het jaargetijde, maar wordt nu omstreeks 15 uur gehouden…

Hoe heet de kerkelijke bijeenkomst op kerstavond?

Kerstnachtdienst = Een kerstnachtdienst is een kerkdienst die op kerstavond, de avond van 24 december en-of de nacht die erop volgt, wordt gevierd ter ere van de geboorte van Jezus Christus.

Waarom vieren we eerste kerstdag?

Eerste kerstdag is de eerste dag van het kerstfeest. Constantijn de Grote koppelde dit Germaanse feest aan de geboorte van Jezus en bepaalde dat het kerstfeest voortaan altijd op 25 december moest worden gevierd. In de meeste kerken vindt er ’s morgens een kerkdienst plaats, die veelal druk wordt bezocht.

Hoe vier je kerst alleen?

Ongestoord kerst vieren in je eentje met deze tips.

  • Treat yo’self. Of je de pizza van gisteravond eet of een driegangendiner op een gedekte tafel serveert, de keuze is helemaal aan jou.
  • Kerstavond = Filmavond.
  • Alleen uit, alleen thuis.
  • Ander soort familie.

Hoe vier je kerst met kadootjes?

Uit Amerika waaien ook nieuwe tradities over. Zo vieren veel mensen in Nederland ondertussen kerstfeest met de Kerstman die cadeautjes brengt onder de kerstboom of in een sok. Ook is de mistletoe een niet te vergeten takje tijdens de kerst.

Waarom broodmaaltijd kerstavond?

De nachtmissen worden op kerstavond nog steeds druk bezocht, ook door mensen die doorgaans niet (meer) naar de kerk gaan. Volgens oud gebruik nuttigt men na de mis thuis een broodmaaltijd. Deze broodmaaltijd is per regio en kerk ook weer geheel volgens eigen tradities.

Hoe lang duurt de kerstperiode?

De Kerstcyclus of Kerstkring is in de Rooms-Katholieke Kerk de eerste periode van het kerkelijk jaar. Deze periode begint met de eerste zondag van de advent (eind november/begin december) en duurt tot de vierde zondag na Epifanie (begin februari).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven