Wat is gebiedsgebonden politiewerk?

Wat is gebiedsgebonden politiewerk?

Gebiedsgebonden politiezorg (GGP) of community policing in het Engels, vormt het fundament onder de Nederlandse politie. Wijkagenten en andere lokale politiefunctionarissen opereren vanuit bureaus in de buurt. Over de afgelopen vijftig jaar is er (inter)nationaal veel onderzoek naar hun werk verricht.

Waarom solliciteer je voor politie?

Je collega’s voelen echt als familie: je kunt ze vertrouwen, ze staan voor je klaar en je kunt altijd rekenen op rugdekking. Dat is een prettig en veilig gevoel. En als je werkrooster die ene belangrijke privé-afspraak niet toelaat, kun je vaak een beroep doen op je collega’s om een dienst te ruilen.

Wat is senior GGP?

Brigadier is een rang bij de Nederlandse politie, geklasseerd tussen hoofdagent en inspecteur. Daarnaast zijn er brigadiers die als functie Senior Gebiedsgebonden Politiezorg hebben (Senior GGP). Deze brigadiers werken in de noodhulp. Deze brigadiers vervullen naast noodhulp vaak een coördinerende rol.

Waar staat GGP voor?

Deze canon is bedoeld voor docenten die zich in korte tijd willen inlezen in Gebiedsgebonden politiewerk (GGP, voorheen Gemeenschappelijke Veiligheidszorg). Hiermee kunnen zij hun lessen voorbereiden en hun kennis over bepaalde GGP-thema’s actualiseren.

Hoe kom je bij de politie?

Wilt u agent worden of heeft u interesse in een baan bij de politie kijk dan op www.kombijdepolitie.nl voor alle informatie en de vacatures. Ook kunt u bellen met het Contactcenter Werving Politie op telefoonnummer 0800 6096.

Wanneer kan je bij de politie aan de slag als burgerpersoneel?

Ga je bij de politie aan de slag als burgerpersoneel, dan ben je eerder een ondersteunende werkkracht. Hierbij kan je bij de administratieve dienst van de politie terechtkomen, maar ook op de logistieke dienst. Ook laboranten kunnen een job bij de politie vinden, net als werknemers die slechtzienden of slechthorenden willen helpen.

Wat zijn de diensten van de politie?

Verkeerspolitie. Surveillancedienst. Recherche en technische opsporingsdienst. Vreemdelingendienst. Water-, strand-, of rivierpolitie. Mobiele Eenheid (ME) In totaal zijn er meer dan zestien soorten politie! Zoek voor je spreekbeurt politie op welke kleding ze dragen. Dit noemt men het uniform.

Wat zijn de soorten van de politie?

Soorten politie 1 Verkeerspolitie 2 Surveillancedienst 3 Recherche en technische opsporingsdienst 4 Vreemdelingendienst 5 Water-, strand-, of rivierpolitie 6 Mobiele Eenheid (ME)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven