Wat is het Alhambra in Spanje?

Wat is het Alhambra in Spanje?

Het Alhambra (Arabisch: قصر الحمراء – qasr alhamrā’ – Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada.

Hoe oud is het Alhambra?

Het Alhambra kent een lange geschiedenis. Ooit is het grote bouwwerk begonnen als een simpel fort in het jaar 889. Het eerst fort werd gebouwd op restanten van fortificaties die dateren uit de Romeinse tijd. De eerste betrouwbare bronnen spreken echter over 889.

Wat is de geschiedenis van Alhambra?

Het machtscentrum van de Moorse heersers, het Alhambra, werd gebouwd op een berg boven de stad. In de 14de eeuw werd er voor een groot deel aangebouwd door de (islamitische) Nasriden dynastie. Het complex bestaat uit paleizen, tuinen en een fort. In 1492 viel het Alhambra in handen van christelijke leiders.

Wat heeft Alhambra te maken met Arabische kennis?

Aan de rand van Granada torent een van de artistieke hoogtepunten van Spanje boven de stad uit: het Alhambra, alias de rode burcht. Het is het paleiscomplex dat de Nasriden in de dertiende en veertiende eeuw bouwden. Zij waren de laatste Arabische dynastie die op het Iberische schiereiland heeft geheerst.

Hoe lang duurt bezoek Alhambra?

Hoeveel tijd je in Alhambra moet besteden Alcazaba: 20-30 minuten. Paleis Charles V: 15 minuten (zonder de twee musea te bezoeken) of 45 minuten (met de twee musea bezoeken) Nasrid Palace: 1 uur. Loopafstand: 1-1,5 uur.

Welke tickets kopen voor Alhambra?

Met de Alhambra General ticket krijg je toegang tot alle gebouwen en tuinen van Alhambra. Met de Bono Turístico Granada Card krijg je ook toegang tot het Alhambra en geeft je daarnaast toegang tot andere bezienswaardigheden in Granada. Het is ook mogelijk om met een begeleide tour of privé gids mee te gaan.

Waar is het Alhambra van Granada een voorbeeld van?

Het Alhambra en Generalife in Granada zijn artistieke creaties die getuigen van het islamitische Spanje van de 16e eeuw. Ze vormen een uitzonderlijk voorbeeld van koninklijke Arabische residenties tijdens de middeleeuwse periode.

Welke tickets voor Alhambra?

Het meest gekozen ticket, waarmee je alle highlights kan zien, is het Alhambra General ticket. Bij dit ticket kun je ook een tijdslot kiezen om het Nasrid Paleis te bezoeken. Voor een speciale beleving kun je het Alhambra at Night ticket kopen, dat je ’s avonds toegang geeft tot de paleizen.

Wat is de betekenis van Moren?

In Noord-Afrika wordt de term Moren gebruikt om een etnische groep aan te duiden die vooral in Mauritanië en ook in delen van Marokko, de Westelijke Sahara, Algerije, Niger en Mali woont. Zij spreken het Hassaniya, een variant van het Arabisch. Deze Moren zijn een mengeling van Afrikanen, Arabieren en Berbers.

Wat is een Reconquista?

De reconquista (Arabisch: الاسترداد al-ʼIstirdād) was een periode van ongeveer 800 jaar in de middeleeuwen waarin enkele christelijke koninkrijken op het Iberisch Schiereiland erin slaagden om de islamitische Moren van het schiereiland te verdrijven, nadat deze vanaf 711 het Iberisch schiereiland op een smalle strook …

Wat te doen in Alhambra?

Één van de bekendste delen van het Alhambra is het Palacio de los Leones, oftewel het paleis van de leeuwen. Dit paleis dankt zijn naam aan de twaalf leeuwen die rondom de fontein in het midden van de patio staan. De patio wordt omgeven door een prachtige galerij die ondersteund wordt door 124 marmeren palen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven