Wat is het beste middel tegen steenmarters?

Wat is het beste middel tegen steenmarters?

Door in een gieter te plassen en de urine vervolgens over je autobanden uit te gieten, zullen de steenmarters op afstand blijven. Ze hebben een hekel aan stank. Ook een wc-blokje of een doek gedrenkt in ammoniak kan helpen. Wanneer je een marter aantreft, is het handig om je auto om een andere plek te parkeren.

Wat kun je doen tegen een marter?

Je mag een steenmarter alleen verjagen en dus niet bestrijden met gif, vangen of doden. De steenmarter behoort namelijk tot de beschermde diersoorten. Steenmarters zijn in principe goed te verjagen door een speciale spray te gebruiken. Deze spray is onder andere verkrijgbaar bij de bouwmarkt of in de dierenwinkel.

Welke auto zijn gevoelig voor steenmarter?

De oorzaak hiervan kan gevonden worden in het feit dat het bij automerken als Volkswagen, Opel, Renault en eigenlijk alle Aziatische merken makkelijker is voor de steenmarter om onder de motorkap te klimmen. Dure merken hebben de motoren en de motorkap vaak beter afgeschermd.

Welke wc blokjes tegen marters?

Wc-blokjes tegen steenmarters Afgezien van frisheid in je wc schijnen wc-blokjes ook heel goed te helpen tegen vervelende steenmarters die aan je auto gaan zitten knagen! Het beste schijnt het wc-blokje van Glorix te werken.

Hoe kan ik het best een steenmarter vangen?

Mocht u toch tegen advies in een steenmarter willen vangen, dan kan dat met speciale kooien. Deze kooien hebben ofwel 1 of 2 ingangen waarmee een steenmarter de kooi kan binnentreden. De steenmarter kan bijvoorbeeld gelokt worden met eten waarna de kooi vanzelf dichtgaat als een steenmarter erin loopt.

Waar zit een marter overdag?

De steenmarter slaapt overdag. In bewoonde gebieden verblijft hij graag op zolders, niet alleen om te slapen, maar ook om zijn jongen groot te brengen. Wanneer u een marter op zolder hebt, merkt u dat meestal het eerst aan lawaai: het lijkt net of er inbrekers in huis zijn.

Waar slaapt een marter?

Een steenmarter heeft binnen zijn leefgebied meerdere dagrustplaatsen, die hij afwisselend gebruikt. De meest voorkomende dagrustplaatsen zijn: takkenhopen, dichte struwelen, boomholten, maar ook kruipruimten en loze ruimten tussen plafonds en zolders van huizen en andere gebouwen, zoals scholen en schuurtjes.

Waar kan een steenmarter doorheen?

Het dier kan zich door openingen van nauwelijks meer dan 5 cm diameter of spleten van nauwelijks meer dan 4 cm breed wurmen. Als je een opening met je hand kan maken, kan een steenmarter er ook doorheen.

Hoe bescherm je je auto tegen steenmarters?

5 tips om je auto te beschermen tegen steenmarters

  1. Parkeer in een garage. Parkeer je auto indien mogelijk in een goed afgesloten garage.
  2. Maak het motorcompartiment schoon.
  3. Scherm de motorruimte mechanisch af.
  4. Scherm de motorruimte elektrisch af.
  5. Installeer een marterverschrikker met ultrasoon geluid.

Welke kabels eten steenmarters?

Bougiekabels, water- en remleidingen en plastic behuizingen worden gretig aangeknaagd of zelfs doorgebeten. Hier lopen vooral auto’s gevaar die ver pendelen. Wanneer een marter ruikt dat een andere marter in de auto was, voelt hij zich op zijn terrein bedreigd.

Waar houdt een steenmarter niet van?

Tip 2: Geur De steenmarter houdt niet van geuren. Daarom kun je op verschillende plaatsen geurstoffen aanbrengen zoals restjes parfum, ammoniak, bleekwater een toiletblok met citroengeur, mottenballen.

Hoe hang je wc blokje in wc?

Het haakje waaraan je het toiletblokje (te gebruiken voor een frisse geur en schone pot) ophangt, moet niet om de rand van de pot worden geklemd, maar aan de binnenkant worden opgehangen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven