Wat is het beste moment om vliegtickets te boeken?

Wat is het beste moment om vliegtickets te boeken?

De grootste kans op een goedkoop ticket heb je door zo’n 4 tot 3 maanden voor vertrek te boeken. Wie pas later zin krijgt er even uit te vliegen doet er goed aan 8 tot 5 weken voor vertrek een vliegticket te boeken, dan komen de ‘bodemtarieven’ in zicht. De goedkoopste vluchten boek je gemiddeld 8 weken van tevoren.

Wat is de goedkoopste maand om te vliegen?

Hoef je geen rekening te houden met schoolvakanties dan kun je heel wat geld besparen op je vliegticket en accommodatie. Wat is nou de goedkoopste maand om op vakantie te gaan? In het algemeen blijkt dat november te zijn. Vliegtickets zijn dan gemiddeld zo’n vijftien tot twintig procent goedkoper.

Hoe krijg je de goedkoopste vliegtickets?

10 geheime tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

 • Bespaar door op het juiste moment te boeken.
 • Schrijf je in voor nieuwsbrieven.
 • Stel een Prijsalarm in.
 • Kies voor ‘Overal’
 • Gebruik je creditcard regelmatig.
 • Koop een enkele reis naar je bestemming (en een enkele terug)
 • Probeer de 24 uurs-regel.
 • Zoek met flexibele data.

Waarom stijgen prijzen vliegtickets?

De belangrijkste reden voor duurdere vliegtickets is – uiteraard – het rampjaar 2020 door de coronapandemie. 75 procent van de Nederlandse vliegreizigers zou het begrijpen als de prijs van een vliegticket komend jaar stijgt, zo blijkt uit een enquête van Vliegtickets.nl onder 1832 respondenten.

Welke dag goedkoopst vakantie boeken?

Boek je vakantie op een doordeweekse dag. Vaak liggen de prijzen dan iets lager, omdat de meeste mensen in het weekend boeken. De Consumentenbond heeft enige tijd geleden onderzoek gedaan en kwam uit op dinsdagmiddag als moment waarop vakanties het goedkoopst te boeken zijn.

Is in het weekend boeken duurder?

Boek op een doordeweekse dag. Wanneer er veel mensen actief zijn op zoeksites, zoals in het weekend, kunnen de prijzen stijgen. Wanneer vliegen? Uit een Brits onderzoek blijkt dat vluchten op dinsdag en woensdag het goedkoopst zijn en op zaterdagen het duurst.

Wat is de goedkoopste periode vakantie?

Januari is doorgaans de beste periode om te reizen, budget wise. Nederlanders als we zijn, vroegen we Booking.com voor een aantal topsteden wanneer je daar het goedkoopst in hotels kunt verblijven die minimaal 3-sterren hebben.

Hoe vlieg je het goedkoopst naar Curacao?

Vliegtickets naar Curaçao zijn het goedkoopst als je lange tijd voor jouw reis boekt (meer dan 3 maanden). 2 maanden voordat je vertrekt liggen de prijzen van vliegtickets naar Curaçao veel hoger. Last-minute naar Curaçao vliegen valt over het algemeen duurder uit.

Waar kun je het beste vliegtickets boeken?

In de meeste gevallen vind ik de beste prijs voor vliegtickets op Momondo. (of op Kayak, zie verder) Momondo werkt dus goed om goedkope vluchten te zoeken. Handig ook dat je op de resultatenpagina kan ingeven met hoeveel stuks bagage je zal reizen en zo al direkt ziet of er hiervoor nog een toeslag is en hoeveel.

Hoe werkt de prijs van vliegtickets?

Maatschappijen bepalen de prijs van een vliegticket op basis van de populariteit van een vlucht, oftewel op vraag en aanbod. Op elk moment kijkt het systeem: wat verwachten ze aan boekingen, hoeveel tijd is er nog en wat is er nog beschikbaar en dat bepaalt de prijs.

Waarom is een lijnvlucht duurder dan een chartervlucht?

Omdat de ticketprijzen voor lijnvluchten hoger zijn zit er meer marge op en hoeft een luchtvaartmaatschappij minder vaak een route te vliegen dan een chartermaatschappij. Ook wordt er meer service op de vluchten verleend, betaal je vaak minder bij voor extra services en vlieg je op de meest gunstig gelegen luchthavens.

Waar kan ik de goedkoopste vakantie boeken?

Tips om je vakantie slim en goedkoper te boeken

 1. Maak tijdig een vakantieplan.
 2. Ga ‘out of the box’
 3. Vier vakantie in eigen land.
 4. Kies voor een reis met de trein.
 5. Huur een auto voor een week.
 6. Boek slim je vliegticket: op zondag!
 7. Vertrek buiten het weekend.
 8. Ga all-inclusive.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven