Wat is het fysieke lichaam?

Wat is het fysieke lichaam?

Je fysieke lichaam omvat alles wat zich binnen jouw lijf bevindt (je skelet, je spierstelsel, je zenuwstelsel, organen etc.) en alles wat van buitenaf te observeren valt.

Wat is emotionele lichaam?

Je lichaam vertelt jou hoe het écht met je gaat door middel van emoties. Je gedachten, of ratio, walsen daar vaak overheen en brengen eigenlijk alles in de war. Als je teruggaat en even alleen bij die emotie blijft, de tijd neemt om de emotie te erkennen, dan blijf je heel dicht bij jezelf.

Wat is fysieke energie?

Er zijn vier niveaus van energie: fysieke energie. Als je fysiek in goede conditie bent, dan voel je je lekker en heb je energie om je energiek te voelen. Fysieke energie gaat over de kwantiteit van je energie.

Wat is spirituele energie?

Iets doen wat echt bij jou waarden past (spirituele energie) geeft je een goed gevoel (emotionele energie) en laat je soms ook fysiek sterker voelen. Daarom is het belangrijk dat niet alleen je fysieke energie, maar ook de emotionele, mentale en spirituele energiebalans op orde zijn.

Welke lichamen heeft een mens?

Als mens besta je uit vier verschillende lichamen: je fysieke lijf, je (denk)geest, je energetische lichaam en je spirituele lichaam. Twee van deze lichamen zijn mannelijk (fysiek en mentaal) en twee vrouwelijk: energetisch en spiritueel.

Wat is het etherische lichaam?

Dat fysieke lichaam komt tot leven door geestelijke energieën die (in de Oosterse traditie) ook wel Qi of Prana en (in de Westerse traditie) Adem Gods worden genoemd. Deze energieën stromen in de vorm van een lichaam óm en dóór het fysieke lichaam heen. Dit geestelijke lichaam wordt het etherische lichaam genoemd.

Wat is het verschil tussen emotioneel en mentaal?

Spiritueel: rituelen, religie, zin en betekenis geven, kunst, intuïtie, zorg voor de ziel; Fysiek: zorg voor het lichaam, sport, pijnbestrijding, complementaire zorg; Emotioneel: gevoelens uiten, zaken afmaken, relaties, voelen, sociale omgeving; Mentaal: kennis, beslissingen nemen, informatie, denken.

Wat is een spiritueel persoon?

Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.

Wat betekent spiritualiteit voor jou?

Verbondenheid met je eigen innerlijke bron en daar verbonden zijn met al wat leeft. Spiritualiteit betekend verbonden zijn, met jezelf, de ander en het Goddelijke zoals jij dat verstaat. Ook je dromen waar maken en proberen een leven te leiden dat bij jou past en de wereld een betere plek maakt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven