Wat is het grootste bedrijf van de wereld?

Wat is het grootste bedrijf van de wereld?

Dit zijn de 10 grootste bedrijven ter wereld, gemeten in 2019.

  • Toyota Motor ($272 miljard)
  • Volkswagen ($278 miljard)
  • Exxon Mobil ($290 miljard)
  • BP ($303 milard)
  • Saudi Aramco ($355 miljard)
  • State Grid ($387 miljard)
  • China National Petroleum ($392 miljard)
  • Royal Dutch Shell ($396 miljard)

Wat is het rijkste bedrijf ter wereld 2020?

1. Saudi Aramco – €2.1 biljoen.

Wat zijn Big tech bedrijven?

Big Tech is de geuzennaam die wordt gebruikt om de allergrootste technologiebedrijven aan te duiden. De meest bekende Big Tech bedrijven zijn Alphabet (moederbedrijf van Google), Apple, Facebook, Amazon en Microsoft. Deze bedrijven zijn zeer machtig en hebben een gigantische omzet.

Wat zijn techreuzen?

Melanie: “Techreuzen – ook wel BigTechs genoemd – werken steeds vaker samen met banken of verzekeraars. In Nederland moet je dan bijvoorbeeld denken aan Apple Pay of Google Pay. Daarmee kun je contactloos afrekenen met je smartphone in plaats van met je bankpas.

Wat is een top bedrijf?

Wanneer wordt gesproken over ‘het grootste bedrijf ter wereld’, dan slaat dit meestal op de marktkapitalisatie (market cap). Om u een indicatie te geven, alle bedrijven uit deze top vijf hebben op een bepaald moment in de eerste twee maanden van 2020 een marktkapitalisatie van boven de $1 biljoen gehad.

Wat is het rijkste bedrijf ter wereld?

Met een omzet van 523 miljard dollar is retailbedrijf Walmart voor het achtste jaar op rij de nummer een. Het Chinese energieconcern State Grid is nummer twee, terwijl Amazon de top drie completeert. Ook staan er diverse (deels) Nederlandse bedrijven in de top vijfhonderd.

Wat is internetgigant?

Internetgiganten zijn een kleine groep mondiale internetbedrijven die, in het algemeen of in een bepaalde sector, via het internet een marktoverwicht hebben, of minstens toonaangevend zijn.

Wat is een tech bedrijf?

Een technologiebedrijf. ‘Facebook naar recordprijs, grootste techbedrijf – Facebook is het grootste technologiebedrijf te wereld geworden.

Wat is het grootste bedrijf van Europa?

Shell. De lijst wordt aangevoerd door de Royal Dutch Shell. Shell is het grootste bedrijf van Nederland en ook nog eens een van de grootste oliebedrijven ter wereld. Het bedrijf is al actief sinds 1907 en heeft ruim 82.000 werknemers in dienst.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven