Wat is het hoogste percentage alcohol?

Wat is het hoogste percentage alcohol?

Sterke dranken hebben het hoogste percentage alcohol en de meeste bevatten rond de 40%. De sterkte kan echter aanzienlijk uiteenlopen. Sommige wodka’s bevatten 30% ethanol, terwijl sommige bourbons ongeveer 60% alcohol kunnen bevatten en bepaalde ‘high proof’ sterke dranken tot 95% alcohol kunnen bevatten.

Wat is de sterkste drank in Nederland?

Bacardi 151 – 75.5%

Welk Bloedpromillage krijgt een man van 1 glas alcohol?

Met een promillage beschrijf je hoeveel alcohol er in het bloed zit. We noemen dat ook wel het bloedalcoholgehalte (BAG). Een promillage van 0,5 betekent: In 1ml (= 1 milliliter) bloed zit een halve milligram pure alcohol.

Welke drank kan branden?

“Een alcoholische drank brandt pas vanaf een alcoholpercentage van ruim 30 procent. Wijn en bier zijn bijvoorbeeld niet brandbaar, whisky wel”, legt Dekker uit. Het vuur bij het flamberen zal daarom doven als het alcoholpercentage onder de 30 procent komt. Dat betekent dus niet dat er geen alcohol meer aanwezig is.

Welke sterke drank is er?

Een sterke drank is dus een drank met een hoog alcoholpercentage. Dit zijn er nogal wat. Dit zijn de categorieën sterke drank: cognac, gin, rum, sambuca, tequila, vodka, whisky, likeuren & shotjes.

Is 10% alcohol veel?

Bier (een gewoon pintje) bevat ongeveer 4 à 5% alcohol, wijn 10 tot 15% en sterke (gedistilleerde) drank meer dan 22%. Hierdoor lijkt het alsof een glas gedistilleerde drank meer alcohol bevat dan een glas bier (of een blikje bier van 33 cl).

Hoeveel mag je drinken en rijden?

U mag niet rijden met meer dan 0,5 promille (ongeveer 2 glazen) alcohol in uw bloed. Voor beginnende bestuurders gelden andere regels.

Wat is de sterkste vodka?

Balkan Vodka is zonder twijfel de sterkste wodka ter wereld. Met 88% vol of maar liefst 176 US PROOF is dit werkelijk een krachtpatser van formaat. De naam geeft het al wat prijs, deze wodka komt uit Servië, het land van de betere slibowitz.

Wat voor drank in shotjes?

Amaretto Disaronno 28% Fles 1L. 1 L. € 14,99.

 • Baileys Original 17% Fles 1L. 1 L. € 13,75.
 • Berentzen Apfelkorn 18% Fles 1L. 1 L. € 7,29.
 • Berentzen Pear fles 70cl. 70cl. € 7,69.
 • Bols Apricot Brandy 24% Fles 70cl. 70cl.
 • Bols Blue Curacao 21% Fles 70cl. 70cl.
 • Bols Butterscotch 17% Fles 70cl. 70cl.
 • Bols Creme de Bananas 15% Fles 70cl. 70cl.
 • Hoeveel ugl is 1 glas bier?

  In een gemiddeld glas alcoholische drank zit 10 ug alcohol. De rest van de vloeistof in je drankje bepaalt het totale volume en het alcoholgehalte. Zo is het alcoholpercentage van bier ongeveer 5%: 10 mL alcohol in 200 mL bier.

  Hoeveel promille is 1 glas bier?

  0,5 promille (ongeveer 1 glas voor een vrouw, 2 glazen voor een man): u voelt zich meer ontspannen, maar u bent minder alert in het verkeer. 0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): u bent ‘aangeschoten’, u kunt niet meer veilig aan het verkeer deelnemen.

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven