Wat is het kleinste dorp van Nederland?

Wat is het kleinste dorp van Nederland?

Het antwoord ligt op de Veluwe. Het kleine plaatsje Staverden, vlakbij Ermelo, ligt daar. Het bestaat eigenlijk enkel uit een kasteel, maar enkele huizen uit de buurt worden ook meegeteld in het buurtschap. Met in totaal dertig inwoners én stadsrechten is het de kleinste plaats van Nederland, en zelfs van de Benelux.

Wat is het kleinste dorp in Friesland?

Het beste antwoord Breezanddijk Een gehucht in de gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland (Nederland), gelegen aan de Afsluitdijk. Het ligt op het voormalig werkeiland Breezand, op twaalf kilometer van de Friese kust.

Welk dorp heeft de minste inwoners in Nederland?

– Als je alleen het aantal inwoners als criterium neemt, is naast Koudekerke en Poppenkerke ook het dorpje Ruigoord een ‘kleinste plaats’, want 0 inwoners. In dit dorp mag namelijk sinds 1997, wegens geluidsoverlast van de nabijgelegen Amsterdamse havens, niet meer gewoond worden.

Wat is het kleinste dorp van Overijssel?

Hier ligt Diepenheim lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge. Het is het kleinste stadje van Twente.

Wat is het kleinste dorp van Groningen?

Westerdiepsterdallen is een buurtschap in de gemeente Veendam, provincie Groningen (Nederland). De buurtschap ligt ten westen van Wildervank, aan een doodlopend straatje vanaf de Kielsterachterweg. Met slechts twee huizen is het een van de kleinste plaatsen in Nederland.

Wat is het kleinste dorp van Belgie?

Met amper 79 inwoners is het de kleinste gemeente van België. De naam Herstappe komt van Heir Stapel, een Romeinse stapelplaats langs de heirbaan.

Wat is het mooiste dorp van Friesland?

Woudsend heeft net als veel andere historische dorpen in Friesland een beschermd dorpsgezicht. Beeldbepalend in het kleine dorpscentrum zijn twee molens, de rivier de Ee – die dwars door het dorp stroomt – en maar liefst drie kerken. Woudsend staat bekend als watersportdorp en ligt op de route van de Elfstedentocht.

Wat is het leukste plaatsje in Friesland?

Sneek is zondermeer één van de leukste steden van Friesland! Het stadje staat bekend om de historische Sneeker Waterpoort. Dit herkenbare symbool heb je vast eens gezien. Bijvoorbeeld in de zeilen en kleding van de Sneeker zeilmakerij Gaastra.

Welke stad heeft de minste inwoners?

Hum: slechts dertig inwoners De zoektocht naar de kleinste stad ter wereld begint in het Guiness Book of World Records. In dit boek staat dat het gehucht Hum in Kroatië de kleinste stad ter wereld is. Hum heeft slechts twaalf huizen en dertig inwoners.

Wat ligt er in Overijssel?

In Overijssel liggen onder andere de volgende grotere steden: Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo, Kampen, Oldenzaal en Zwolle. Overijssel wordt gekenmerkt door een sterke concentratie van Hanzesteden. Zwolle, Kampen, Hasselt, Deventer, Ommen en Oldenzaal worden als Hanzestad vernoemd in het Hanzeverbond.

Welke dorpen liggen in Overijssel?

De leukste steden en dorpen van Overijssel

  • Giethoorn. Giethoorn is één van de grootste toeristische trekpleisters van de provincie.
  • Ommen. Een mooie, gemoedelijke stad in noorden van de provincie is Ommen.
  • Nijverdal.
  • Enschede.
  • Zwolle.
  • Kampen.
  • Ootmarsum.
  • Kalenberg.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven