Wat is het meest gebruikte woord in de wereld?

Wat is het meest gebruikte woord in de wereld?

Gisteren was het woord ‘OK’ 175 jaar oud. Het is het meest gebruikte woord ter wereld, zelfs meer dan ‘mama’. Volgens professor Metcalf is OK een afkorting van ‘orl korrekt’ dat eigenlijk ‘all correct’ (alles in orde) had moeten zijn. Dit ontstond in de jaren 1830.

Wat is het meest gebruikte woord in het Nederlands?

Het meest voorkomende Nederlandse woord is de, gevolgd door ja, en, uh, een, ik, dat, van, is, die, in, niet, maar, dat, dan, je, ook, op, het en ze. Dat blijkt uit het Corpus Gesproken Nederlands, een verzameling van zes miljoen woorden uit het dagelijkse, mondelinge taalgebruik.

Wat is het meest bekende woord?

De Engelsen hoorden pas later van dit woord en namen de begrippen ‘doping’ en ‘dope’ in 1889 voor de eerste keer in hun woordenboek op. Doping is dus samen met apartheid het bekendste Nederlandse woord ter wereld.

Wat is het mooiste Nederlandse woord?

Volgens Onze Taal zijn dit de mooiste woorden in het Nederlands: Desalniettemin (volgens Onze Taal-lezers) Liefde (volgens NIPO-onderzoek) Vrijen (volgens Volkskrant-lezers)

Wat is het meest gebruikte voorwerp?

10 meest gevonden voorwerpen

Top tien gevonden voorwerpen (tot 1 juli 2016):
1. Paspoort/Pasjes/Rijbewijs 14.309
2 Papieren/Vervoerbewijs 9.583
3. Mobiele telefoons -smartphones 3.371
4. Rugzakken 3.290

Wat is de wereld?

De wereld is de antropocentristische betekenis voor de Aarde, waarbij het niet gaat over de planeet zelf, maar over het geheel van menselijke beschaving, zoals de landen, de steden en het internet.

Wat is het meest gebruikte woord in Nederland 2020?

Het woord anderhalvemetersamenleving is gekozen tot het woord van het jaar 2020. De term kreeg 29,8 procent van de stemmen en kreeg daarmee de voorkeur boven fabeltjesfuik (11 procent) en viruswappie (10,6 procent). De uitslag werd bekend gemaakt door Ton den Boon, Nederlands hoofdredacteur van de Dikke Van Dale.

Wat is het zn?

Zelfstandige naamwoorden zijn woorden die ‘een zelfstandigheid’ aanduiden. Dat kunnen concrete zaken zijn als mensen (man, Ineke), dieren (paard) en dingen (huis, hout).

Welk Nederlands woord is het meest uitgeleend?

Polder en dijk zijn dus, net zomin als maritieme termen, de meest uitgeleende woorden. Maar welke zijn dat dan wel? Slechts twee lezers van Onze Taal hebben het Nederlandse woord genoemd dat met stip op nummer één staat. Dat is baas , dat 57 keer is uitgeleend.

Wat is het leukste woord?

Het mooiste woord van Nederland: desalniettemin (volgens lezers van Onze Taal) liefde (volgens NIPO-onderzoek en luisteraars van Radio Veronica) vrijen (volgens lezers van de Volkskrant)

Wat zijn mooie woorden?

Het mooiste woord van Nederland

  • desalniettemin (volgens lezers van Onze Taal).
  • liefde (volgens NIPO-onderzoek)
  • liefde (volgens luisteraars van Radio Veronica)
  • vrijen (volgens lezers van de Volkskrant)

Wat wordt het meest vergeten in de trein?

Binnen deze termijn kun je het kosteloos ophalen op het betreffende station. Na 5 dagen gaat voorwerp naar het Centraal Bureau Gevonden Goed….10 meest gevonden voorwerpen.

Top tien gevonden voorwerpen (tot 1 juli 2016):
1. Paspoort/Pasjes/Rijbewijs 14.309
2 Papieren/Vervoerbewijs 9.583
3. Mobiele telefoons -smartphones 3.371

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven