Wat is het nut van besnijden?

Wat is het nut van besnijden?

Een medische reden voor een besnijdenis is een vernauwing van de voorhuid (fimosis) waardoor een erectie pijnlijk kan zijn en het moeilijk is de eikel schoon te houden. Andere medische redenen voor een besnijdenis zijn lichen sclerosus, paraphimosis en terugkerende balanitis.

Is besnijdenis beter?

Geen medische voordelen Medische voordelen heeft de besnijdenis hoegenaamd niet, vult kinderuroloog De Jong aan. Een gekortwiekte penis is hooguit iets hygiënischer, maar dat vindt hij geen argument in een maatschappij waar iedereen over een douche beschikt. Besneden mannen hebben minder urineweginfecties, dat wel.

Kan je zomaar besneden worden?

Een besnijdenis is niet zomaar een handeling die door iedereen en op elke locatie gedaan kan worden. Een besnijdenis is een medische ingreep die, door professionals, met uiterste zorg en deskundigheid onder steriele omstandigheden moet plaatsvinden.

Wat is beter besneden of onbesneden?

Wanneer een jongen besneden is, heeft hij geen voorhuid meer, of een stuk minder voorhuid. De eikel is dan bloot, als een kale knots. Als je onbesneden bent hoef je niks te doen met je voorhuid als je seks gaat hebben. Wanneer je naar binnen gaat of als je het condoom omdoet verschuift je voorhuid vanzelf.

Waarom besnijden Al Yaqeen?

Een tweede hadith die vaak geciteerd wordt in verband met vrouwenbesnijdenis luidt als volgt: « Besnijdenis is sunnah voor mannen en een teken van respect voor vrouwen. »

Wat zegt de Koran over besnijdenis?

Besnijdenis staat niet in de Koran voorgeschreven, maar wel in de islamitische traditie (soenna). Dat betekent dat het niet verplicht is maar wel aanbevelenswaardig, wat niet minder belangrijk is in de islam. En er zijn wereldwijd artsen en deskundigen die de besnijdenis van jongens verdedigen.

Waarom wel of niet besnijden?

De Nederlandse artsenfederatie (KNMG) en mensenrechtenbewegingen zien circumcisie als een inbreuk op de lichamelijke integriteit van kinderen. Als er geen religieuze of medische noodzaak is tot besnijdenis, wordt in Nederland dus afgeraden om je kindje deze ingreep te laten ondergaan.

Hoeveel procent in Nederland is besneden?

In Nederland wonen ruim 95.000 vrouwen die afkomstig zijn uit landen waar meisjesbesnijdenis een cultureel gebruik is. Naar schatting is 43 procent van hen besneden: bijna 41.000 vrouwen. Het grootste deel van hen (82 procent) komt uit Somalië, Egypte, Ethiopië, Eritrea, Soedan en Irak.

Doet besneden worden pijn?

Het gebied van de ingreep kan gevoelig of branderig zijn. U kunt paracetamol tegen de pijn gebruiken. Het is raadzaam om deze pijnstillers voor de ingreep in huis te hebben. Het verstandig om het op de dag van de ingreep en de dag erna rustig aan te doen.

Hoeveel procent van de mannen is besneden?

Ongeveer 30 procent van alle mannen is besneden; dat zijn meer dan 700 miljoen mannen wereldwijd.

Hoe lang blijft eikel gevoelig na besnijdenis?

Na een besnijdenis is de eikel niet meer bedekt. Dit kan vooral de eerste dagen na de operatie gevoelig zijn. De eerste 6 weken na de operatie mag u geen geslachtsgemeenschap hebben of masturberen. Het is ook beter om de eerste 2 weken niet te sporten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven