Wat is het nut van een Topdekmatras?

Wat is het nut van een Topdekmatras?

Met een topmatras ontlast je de onderliggende matras, waardoor deze langer meegaat. Een topmatras is lichter en gemakkelijker te keren. Met een tweepersoons topmatras bovenop 2 eenpersoonsmatrassen in een tweepersoonsbed heb je geen last meer van de kier tussen de 2 onderliggende matrassen.

Wat is het verschil tussen foam en traagschuim?

Wij hebben je antwoord: er zit eigenlijk geen verschil tussen deze matrassen. Sommige matrassen-webshops en beddenwinkels maken gebruik van de term traagschuim en sommigen van NASA of memory foam. Simpel: er is dus geen verschil!

Wat doet een traagschuim topper?

Traagschuim verdeelt de druk van jouw lichaam gelijkmatig over het matras. Door deze drukverlagende eigenschap heeft het schuim vrijwel geen drukpunten. Afhankelijk van jouw slaaphouding kan traagschuim hierdoor te weinig lichaamsondersteuning geven.

Wat is een NASA matras?

Traagschuim / NASA is een materiaal dat voor matrassen gebruikt wordt. Het wordt ook wel memory foam, geheugenschuim of visco-elastisch schuim genoemd. Een matras met traagschuim wordt ook wel een NASA matras genoemd.

Wat is het nut van een topper?

Een topmatras voegt een extra laagje comfort toe, ideaal als u bijvoorbeeld een (te) hard matras heeft en deze met een topmatras wat zachter/comfortabeler kan maken. Bijvoorbeeld bij de stugge matrassen van een caravan of camper wordt de topmatras vaak ingezet.

Hoe lang doe je met een topper?

Op de vraag: “Wanneer mijn topper vervangen?” is geen concreet antwoord. Hoe lang een topdekmatras mee gaat verschilt namelijk per kernmateriaal. Gemiddeld genomen gaat een topdekmatras ongeveer 4 à 8 jaar mee.

Wat is koeler traagschuim of koudschuim?

Als je de keuze wilt maken tussen koudschuim of traagschuim, dan moet je er rekening mee houden dat koudschuim beter ventileert. Dat komt doordat het schuim niet vervormt onder invloed van lichaamsgewicht. Het koudschuimmatras is daarom koeler.

Wat is beter koudschuim of traagschuim?

Traagschuim en koudschuim hebben een open celstructuur. Dit is een voorwaarde is voor een goede ventilatie. Koudschuim ventileert echter beter dan traagschuim omdat het niet vervormt onder invloed van lichaamswarmte. De cellen blijven open.

Wat is beter traagschuim en koudschuim?

Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper. Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.

Is koudschuim topper goed?

Koudschuim is erg populair en momenteel een van de meest gebruikte schuimsoort voor matrassen en toppers. Andere voordelen van dit schuim zijn: koudschuim is veerkrachtig, gaat lang mee en dat maakt deze kern erg duurzaam; geschikt voor campers, boten, tenten en dergelijke, omdat dit schuim niet gaat schimmelen.

Wat is een NASA Topmatras?

Dit topmatras is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor een uitstekende ondersteuning. Deze topmatrassen bestaan namelijk uit memory foam (ook wel NASA schuim genoemd). Dit memory foam wordt zacht door lichaamswarmte en past zich vervolgens aan aan jouw lichaam.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven