Wat is het nut?

Wat is het nut?

I. o., nuttigheid, voordeel, omstandigheid of eigenschap, waardoor iets tot een doel kan dienen of voordeel kan opleveren: ik zie er het — niet van in; hij zal er niet veel van hebben; onteigening ten algemenen nutte; zich iets ten nutte maken, er voordeel van trekken; van zijn; het van een zaak.

Wat betekent nuttig zijn?

nuttig – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: nut-tig 1. wat voordeel met zich meebrengt, bruikbaar ♢ dit is een nuttig apparaat Bijvoeglijk naamwoord: nut-tig is nuttiger dan …

Wat betekent een zin?

Een zin is een verzameling woorden die achter elkaar een logisch geheel vormen. Een volledige zin bevat altijd enkele standaard onderdelen zoals een persoonsvorm en een onderwerp. Het gaat in een zin om een actie die wordt verwoord door het werkwoord en uitgevoerd door het onderwerp.

Wat is het verschil tussen zin en nut?

Tussen nut en zin zit een duidelijk verschil volgens Finkers. “Nut is als het iets oplevert.” Als kleuter was hij erg onder de indruk toen zijn familie in polonaise rondging en zongen: ‘Hoeperdepoep zat op de stoep’. “Het heeft wel zin, maar het levert verder niks op.”

Heeft geen nut betekenis?

iets dat geen zin (nut) heeft.

Wat is nuttig aan een bij?

Bijen staan bekend als nuttige diertjes. En niet alleen omdat ze honing maken: ze zorgen ook voor de bestuiving van gewassen, waardoor er vruchten aan groeien. Mmm. Ze leven van stuifmeel en nectar waar ze honing van maken.

Wat betekent niet nuttig?

achterhaald = •niet langer van toepassing, niet langer als nuttig erkend.

Wat betekent zin hebben?

lusten (ww) : behagen, believen, zin hebben in.

Wat is een regel?

Er wordt weleens een onderscheid gemaakt tussen een lijn en een regel: een lijn is een streep, een verbinding, een rand of een reeks van punten. Een regel is een reeks woorden die over een bepaalde vaste breedte naast elkaar geschreven, gezet of gedrukt zijn. Regel kan ook in de betekenis van ‘lijn’ gebruikt worden.

Wat is de zin in fysica?

Richting en zin van een kracht De richting van F zegt aan welke rechte F evenwijdig is. Bijvoorbeeld: “verticaal”, of “horizontaal”, of “onder een hoek van 1 5 ∘ 15\deg 15∘”. De zin van F zegt naar welke kant F wijst. Dat kan bijvoorbeeld “naar links”, “naar rechts”, of “naar beneden” zijn.

Heeft geen zin synoniem?

afzien van, bedanken, geen zin hebben, overslaan, weigeren.

Wat is een ander woord voor nutteloos?

nutteloos – zonder enig nut of resultaat. Synoniemen: voor niets, voor nop(pes) (informeel) en onnut (formele stijl). Nutteloos in de zin van ‘zonder het beoogde resultaat’ heeft als equivalenten vruchteloos, vergeefs en tevergeefs.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven