Wat is het Schengenvisum?

Wat is het Schengenvisum?

Het visum kort verblijf is een Schengenvisum. Hiermee mag u maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen) in het Schengengebied verblijven. U krijgt uw visum voor een bepaalde periode.

Wat houdt het Schengenvisum in en wie kan dit visum aanvragen?

Een Schengenvisum is een sticker in het paspoort van een vreemdeling en dit visum geeft toegang tot de 26 landen van het Schengengebied, waaronder Nederland. De visumhouder mag dan maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven.

Wat kost een Schengenvisum?

Kosten van de aanvraag Visum Kort Verblijf (Schengenvisum) ​Eerste aanvraag ​€ 80,- ​Eerste aanvraag kinderen 6 tot 12 jaar ​​€ 40,- ​Eerste aanvraag kinderen tot 6 jaar ​€ 0,- ​​Verlenging € 30,-

Welke landen hebben een Schengenvisum nodig?

Dan heb je een Schengenvisum voor kort verblijf nodig. Met het visum mag je binnen een periode van 180 dagen vrij reizen in Nederland en andere Schengenlanden….

Afghanistan Algerije Angola
Botswana Burkina Faso Burundi
Cambodja Centraal-Afrikaanse Republiek China
Comoren Congo Cuba

Hoe lang is een Schengen visa geldig?

U vraagt het Schengenvisum aan in het land waar u nu woont. Hoe en waar u dit doet, verschilt per land. Met het visum mag u 90 dagen binnen een periode van 180 dagen vrij reizen in Nederland en andere Schengenlanden.

Hoe ziet een visa eruit?

Een visum kan verschillende vormen aannemen. Soms is een visum een document dat naast het paspoort bewaard moet worden, maar meestal betreft het een stempel in het paspoort of een sticker of zegel die in het paspoort geplakt wordt.

Wie kan een Schengenvisum aanvragen?

Voorbeelden daarvan zijn reizigers uit Turkije, Marokko en Rusland. Maar ook personen uit bijvoorbeeld Indonesië, China, India, de Filipijnen en Thailand moeten eerst een Schengenvisum aanvragen, alvorens ze Nederland of andere Schengenlanden kunnen bezoeken. Het gaat dan om zogenaamde visumplichtige nationaliteiten.

Kan ik visum aanvragen voor iemand uit Marokko?

Komt er familie en partner of vrienden uit Marokko naar Nederland voor een kort verblijf? Dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade. Met een Schengenvisum mag jouw Marokkaanse gast maximaal 90 dagen in Nederland of elders in het Schengengebied verblijven.

Wat heb ik nodig voor een Schengenvisum?

Het paspoort of ander reisdocument en dat moet bij het verlaten van het Schengengebied nog minstens 3 maanden geldig zijn. Het paspoort of ander reisdocument moet nog minimaal twee lege visapagina’s hebben. Het paspoort of ander reisdocument mag niet ouder zijn dan 10 jaar.

Hoeveel kost visum aanvraag?

Leges: kosten van een aanvraag

Kosten visa
​Eerste aanvraag ​€ 80
​Eerste aanvraag kinderen 6 tot 12 jaar ​​€ 40
​Eerste aanvraag kinderen tot 6 jaar ​€ 0
​​Verlenging € 30

Welke landen hebben geen visum nodig voor Nederland?

Niet visumplichtig

  • Europese Unie (EU);
  • Liechtenstein;
  • Noorwegen;
  • IJsland;
  • Zwitserland.

Heeft Colombia visum nodig voor Nederland?

Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden en één lege visumpagina. In het bezit zijn van een bewijs van voldoende financiële middelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven