Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox® en fillers zijn twee voorbeelden van injectables, beide worden ze ingespoten. Het grootste verschil tussen Botox® en fillers is dat Botox® ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen waardoor rimpels minder zichtbaar worden en fillers zullen daarentegen rimpels of lijntjes opvullen.

Waar zijn fillers van gemaakt?

De moderne fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur, dat sterk lijkt op het hyaluronzuur dat in het lichaam voorkomt. Bekende merken fillers die hyaluronzuur bevatten zijn Restylane®, Juvederm®, Glytone ®, Belotero ®, Emervel ® en Esthelis®.

Wat kan er misgaan met fillers?

De meest voorkomende complicaties na een fillerbehandeling zijn: slecht resultaat, pijn of gevoeligheid, zichtbaarheid van de filler of het ontstaan van harde knobbels. Deze verschijnselen zijn niet alleen heel vervelend, maar vaak ook huidontsierend. Complicaties treden niet altijd direct na de behandeling op.

Wat zijn goede fillers?

Samengevat: er zijn fillers met hyaluronzuur op de markt om het volume te herstellen en er bestaan fillers met hyaluronzuur waar een extra collageenstimulator aan is toegevoegd voor volumeherstel en verbetering van de eigen huid. De bekendste en veiligste filler die dat kan, is Radiesse.

Wat blijft langer zitten botox of fillers?

Botox zorgt voor een verminderde spierspanning, fillers vullen volumeverlies op. Botox heeft een werking van ca. 3-5 maanden, fillers worden na maanden tot jaren afgebroken.

Wat kost botox en fillers?

Botox prijzen

Botox® Prijs
Botox® kosten, 1 locatie, per behandeling € 160/ € 220
Botox® kosten, 2 locaties, per behandeling € 300/ € 350
Botox® kosten, 3 locaties, per behandeling € 440
Botox Mondhoeken/ kin € 125

Wat zit er in lip fillers?

De meest gebruikte fillers om lippen te vergroten bevatten hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Bij injectie kan de vorm, structuur of volume aangepast worden.

Hoe werkt een filler?

Een filler werkt als volgt: de vloeistof wordt onder de huid gespoten en trekt daar vocht aan, dat het ook vasthoudt. Zo worden kuiltjes, rimpels of lege ruimtes opgevuld. De vloeistof hyaluronzuur is lichaamseigen en afbreekbaar. Dat laatste is belangrijk.

Kunnen Lipfillers fout gaan?

Zelfs door de injecties met een tijdelijke filler kan de permanente filler getriggerd worden en gaan “opspelen”. Als de leeftijdsgebonden veranderingen van het gezicht zodanig storend worden dat u er iets aan wilt doen, dan is het advies om hiervoor eigen lichaamsvet te gebruiken.

Wat kan er mis gaan met fillers?

Nazorg Fillers

  1. De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling geen make-up aan te brengen, omdat er kleine prikgaten zijn.
  2. De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling niet te gaan liggen of voorover te bukken.
  3. De eerste 24 uur een bezoek aan de sauna te vermijden.
  4. De huid te reinigen met de producten die u normaal gebruikt.

Wat kost een behandeling met fillers?

Omdat er verschillende merken zijn met verschillende prijzen, maar vooral ook omdat er een enorm verschil zit in de hoeveelheid filler die ingespoten wordt. Voor de minste hoeveelheid kun je rekenen op zo’n 300 euro. Dit bedrag kan oplopen tot wel 3.000 euro als je je hele gezicht laat behandelen.

Wat is beter Radiesse of hyaluronzuur?

Radiesse is een stevigere filler, als je het vergelijkt met een hyaluronzuur filler. Met Radiesse kunnen de contouren in het gezicht geaccentueerd worden, zoals de jukbeenderen, kaaklijn of kin.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven