Wat is het verschil tussen een kernel en een distributie in Linux?

Wat is het verschil tussen een kernel en een distributie in Linux?

Met alleen een kernel kun je immers niet zoveel als gebruiker. Hierdoor ontstonden zogeheten distributies. Een distributie bevat onder andere software voor een user interface (Gnome/KDE/LXQT), e-mail (Thunderbird), browsen op het internet (Firefox) of kantoorgebruik (LibreOffice).

Wat is de beste Linux distributie?

Linux Mint Voor beginners is dit wel de beste distributie. Met als rede dat gebruikelijke applicaties zoals LibreOffice, al worden meegeleverd. Verder heb je ook nog de mogelijkheid om via de Software Manager direct Spotify, Steam, OneDrive client en Open Drive (Google Drive) te installeren.

Welke apparaten maken gebruik van Linux?

Linux is een van de meest gebruikte besturingssystemen op de wereld, de meeste servers (grote computers van bedrijven) gebruiken Linux, de meeste smartphones gebruiken een (aangepaste) Linux versie en ook veel andere apparaten zoals koelkasten kunnen een versie van Linux gebruiken.

Wie is de bedenker van Linux?

Linus Torvalds, oprichter en bedenker van besturingssysteem Linux, heeft in een openhartig bericht excuses gemaakt voor zijn wangedrag.

Welke kernel versie is op dit moment actueel?

Linuxkernel
Ontwikkelaar Linux Kernel Organization, Inc.
OS-familie Unix-achtig
Bronmodel Vrije en opensourcesoftware
Laatste uitgave 5.8.3 (21 augustus 2020)

Waar wordt Linux gebruikt?

Het besturingssysteem is populair in gebruik onder programmeurs en wetenschappers. Daarnaast wordt Linux veel gebruikt als software op servers; Google maakt bijvoorbeeld al jarenlang gebruik van deze software. Verder is er een grote kans dat jouw mobiele telefoon draait op Android – dit is een aangepaste Linux variant.

Waarom gebruiken mensen Linux?

Je kan Linux gebruiken omdat het gratis is, makkelijk op te programmeren is, makkelijk aan te passen is, veiliger is en draait op oudere computers. Redenen om Linux niet te gebruiken zijn dat het vaak niet werkt met programma’s voor Windows en dat het lastig te gebruiken is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven