Wat is het verschil tussen een planeet en de maan?

Wat is het verschil tussen een planeet en de maan?

Op een ster is c) sterren beschrijven een eigen baan terwijl een planeet Tussen een planeet en een maan is eigenlijk maar één ken merkend verschil. Een maan beschrijft een baan om een planeet. Dat komt doordat een maan veel kleiner is dan de planeet waar hij omheen draait, en dus veel minder massa heeft.

Wat is het verschil tussen de maan en Mars?

Mars is ongeveer twee keer zo groot als de maan, maar met een diameter van 6790 km is deze kleine planeet slechts ongeveer half zo groot als onze aarde. Mars draait op een gemiddelde afstand van 228 miljoen km van de zon en voltooit in 688 dagen een baan.

Wat is een ster in de lucht?

Een ster is een bolvormig hemellichaam bestaande uit lichtgevend plasma met daarin voornamelijk (ongeveer 72% van de massa) waterstof en daarnaast ongeveer 26% helium. In sterren is de druk en temperatuur van de inwendige gasconcentratie zo hoog dat er kernfusiereacties plaatsvinden.

Wat maakt een planeet een maan?

Een maan is een hemellichaam dat een baan om een planeet beschrijft. Door de grotere aantrekkingskracht van de planeet wordt de maan gedwongen een baan om de planeet te beschrijven. Onze maan keert altijd dezelfde kant naar de aarde toe. Dat komt omdat de maan even snel om zijn as draait als om de aarde.

Welke planeet tussen aarde en maan?

Maar ook volgens hem zouden Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus wel degelijk naast elkaar gezet kunnen worden en zouden de planeten zo inderdaad mooi passen op de gemiddelde afstand tussen onze planeet aarde en de maan. Die gemiddelde afstand bedraagt 384.400 kilometer.

Welke vorm hebben de banen die de planeten om de zon beschrijven?

De planeten draaien in “stabiele”, bijna cirkelvormige banen om de zon, allen in dezelfde richting. Kleinere lichamen, zoals Pluto, kunnen echter meer elliptische banen hebben die bovendien niet in het eclipticavlak liggen. De planeten staan zo ver van elkaar dat ze elkaars baan nauwelijks beïnvloeden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven