Wat is het verschil tussen koelvloeistof en water?

Wat is het verschil tussen koelvloeistof en water?

Koelvloeistof is een vloeistof welke gebaseerd is op circa 50% gedemineraliseerd water. Het bestaat naast dit gedemineraliseerde water en antivries (glycol) ook nog uit speciale toevoegingen die er samen voor zorgen dat het voertuig gekoeld wordt en dus niet oververhit raakt.

Is antivries hetzelfde als koelvloeistof?

Het verschil met antivries Antivries is dus een van de vele bestanddelen van koelvloeistof. Het product heeft zelf geen koelende functie, maar voorkomt juist dat de koelvloeistof bevriest. Om die reden voegen slimme bestuurders in de winter vaak een deel antivries toe aan hun ruitenwisservloeistof.

Is antivries nodig?

Een verstandige autobezitter gaat altijd voorbereid op pad. Neem een reservefles antivries mee! Zeker als er sneeuw, ijs of pekel op de weg ligt, gebruik je ongemerkt heel veel ruitensproeiervloeistof. Als je dan zonder antivries komt te zitten, kun je al snel bijna niets meer door je voorruit zien.

Is antifreeze koelvloeistof?

Veel inkopers en consumenten verwarren coolant, ook wel koelvloeistof genoemd, vaak met een koudemiddel. Ook ruitensproeivloeistof antivries wordt vaak aangezien voor coolant, omdat coolant ook een antivries variant heeft.

Wat gebeurt er als koelvloeistof op is?

Als er te weinig koelvloeistof in het koelsysteem zit kan de motor van uw auto oververhit (aan de kook) raken. Een oververhitte motor kan een dure reparatie betekenen. Lekkage van koelvloeistof kunt u mogelijk ook waarnemen wanneer er bijvoorbeeld aan een plasje vocht onder uw auto.

Is ruitenwisservloeistof antivries?

Gebruik ruitenwisservloeistof antivries (blauw) als het kouder wordt. Daarmee kun je namelijk tot ver onder nul je ruiten blijven sproeien. Want goede ruitenwisservloeistof haalt snel pekel, opspattende modder en andere vuiligheid van je ramen. …

Kun je water als koelvloeistof gebruiken?

Koelvloeistof is een mengsel van Koelvloeistof en water. Water alleen volstaat niet om een motor te koelen.

Wat kun je gebruiken als antivries?

We moeten weer kiezen voor koelvloeistof antivries….Zelf antivries koelvloeistof maken

  • Gedistilleerd water.
  • Glasreiniger of afwasmiddel.
  • Schoonmaakalcohol.

Hoeveel antivries is dodelijk?

Bij de hond is de dodelijke dosis van onverdund antivries (95-97%) 4,4-6,6 ml/kg (lichaamsgewicht); bij de kat, die veel gevoeliger is voor vergiftiging, slechts 1,4 ml/kg.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven