Wat is het verschil tussen RJ11 en RJ45?

Wat is het verschil tussen RJ11 en RJ45?

Toepassing: het grootste verschil tussen deze twee is waar ze daadwerkelijk worden gebruikt. RJ45-connector wordt gebruikt in netwerken, waar u computers of andere netwerkelementen met elkaar verbindt, terwijl RJ11 de kabelconnector is die wordt gebruikt in telefoontoestellen, ADSL en modemkabels, enz.

Kan een RJ11 in RJ45?

Je kan een gewone RJ11 male stekker zonder probleem in een RJ45 female aansluiting steken. Uiteraard worden dan alleen de 4 middelste aansluitingen gebruikt.

Wat is een RJ45 aansluiting?

Een RJ-45 connector is een plug waarbij RJ voor Registered Jack (geregistreerde insteekplug) staat. Verschillende benamingen die worden gebruikt voor de RJ-45 connector zijn: RJ-45 aansluiting, RJ-45 poort, RJ-45 stekker, UTP-connector, ethernet-poort, netwerkadapter of netwerkaansluiting.

Waar staat RJ45 voor?

RJ staat voor “Registered Jack” RJ staat hier voor een geregistreerde insteekplug. De oorspronkelijke RJ45 connector heeft acht contactpunten voor de overdracht van signaal en twee connectoren (8P8C). Daarom wordt een netwerk plug standaard een RJ45 genoemd.

Wat is RJ11 kabel?

Een RJ11 kabel wordt vooral als telefoonkabel gebruikt. Deze kabel heb je nodig om een huistelefoon aan te sluiten. De RJ-uiteindes kunnen voorgemonteerd zijn maar je kunt er ook voor kiezen om de kabel los te bestellen en zelf de uiteindes vast te zetten.

Hoe sluit ik een RJ11 aan?

RJ11 aansluiten (telefoonkabel)

  1. Benodigdheden. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor het maken van de RJ11 kabels in huis hebt:
  2. Strippen. Allereerst dient de kabel gestript te worden.
  3. Lengte.
  4. Kleurcombinaties.
  5. Stekker plaatsen.
  6. Ommanteling.
  7. Stekker vastzetten.

Wat is een RJ-45 connector?

Een UTP (RJ45) connector is het punt waar de UTP kabel een signaal afgeeft. De kabel connector wordt ook wel een RJ-45 connector genoemd. Net zoals UTP kabels, bestaan deze netwerk connectoren ook uit diverse categorieën. Niet elke UTP kabel heeft dezelfde dikte aderen.

Hoe heet een telefoon kabel?

Telefoonkabels. Een telefoonkabel heb je nodig wanneer je gebruik wil maken van een analoge telefoonlijn, oftewel vaste telefonie. Met de RJ11 (male) kabel verbind je je telefoontoestel met de telefoonaansluiting van de wandcontactdoos.

Welke telefoonkabel gebruiken?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven