Wat is het verschil tussen translatie en rotatie?

Wat is het verschil tussen translatie en rotatie?

Translatie is hierboven gedefinieerd als een verplaatsing tussen twee punten en tussen twee momenten in de tijd. Typisch voor een translatie is dat richting van het voorwerp tijdens deze translatie behouden blijft in tegenstelling tot rotatie, waarbij de richting verandert.

Hoeveel is 60 graden draaien?

De grote wijzer draait 6° per minuut, dus de grote wijzer is 10 · 6° = 60° gedraaid.

Welk woord beschrijft in de natuurkunde een kracht die een object laat roteren?

Een beweging is een verandering van plaats in de tijd. De plaats van een voorwerp wordt in de natuurkunde bepaald ten opzichte van een coördinatenstelsel. De instantane beweging van een star lichaam kan worden beschreven als een combinatie van een translatie en een rotatie.

Wat is een Schijnrotatie?

Door de armen (en schouders) in één richting zijwaarts te bewegen tijdens de zweeffase van een salto zal de rest van het lichaam in de tegenovergestelde richting compenseren om de totale bewegingstoestand van het lichaam constant te houden (= schijnrotatie of toepassing van de traagheidswet).

Wat is het verschil tussen transcriptie en translatie?

Dit is het proces waarbij DNA wordt aflezen en hierdoor een complementaire RNA-kopie wordt gemaakt. Translatie. Dit is het proces waarbij RNA wordt afgelezen en hierdoor eiwit wordt gemaakt.

Is wassen op 60 graden nodig?

Wassen op 60°C Op 60°C wordt wasgoed niet alleen vlekvrij, maar ook nog eens hygiënisch schoon. Vooral handdoeken, beddengoed en vaatdoekjes zijn geschikt om op deze temperatuur te wassen. Je weet dan zeker dat alle bacteriën, schimmels en huismijt het niet overleven.

Welke kleding wassen op 60 graden?

Met een 60 graden programma wordt je was (met name wit) niet alleen vlekvrij, het doodt meer bacteriën, schimmel en huismijt. Daarom is het een must om handdoeken, beddengoed, sportsokken, wit ondergoed en babykleding op een hete was te doen.

Wat is een ander woord voor rotatie?

draaiing, omdraaiing, wenteling. als synoniem van een ander trefwoord: wending (zn) : draai, draaiing, keer, kronkeling, omdraaiing, ommekeer, ommezwaai, rotatie, tournure, verandering, volte, zwenk.

Wat voor bewegingen zijn er?

Begrippen

  • eenparig versneld. Een beweging waarbij de snelheid steeds groter wordt.
  • eenparig vertraagd. Een beweging waarbij de snelheid steeds kleiner wordt.
  • eenparige beweging. Een beweging waarbij de snelheid niet veranderd.
  • versnelde beweging. Een beweging waarbij de snelheid steeds groter wordt.
  • vertraagde beweging.

Wat is rotatie massage?

Definities die `effleurage` bevatten: Rotatie = Een rotatie is een effleurage met ronddraaiende beweging. De klassieke massage omvat vijf hoofdtechnieken; effleurage, petrissage, frictie, percussie en vibratie.

Wat is rotatie energie?

Van een voorwerp dat van een bepaalde hoogte valt is de snelheid waarmee het tegen de grond komt uit de omzetting van zwaarte energie in bewegingsenergie te berekenen. Het blijkt dat draaiende voorwerpen energie in zich opgeslagen hebben: rotatie energie. Voorbeelden hiervan zijn vliegwielen en jojo’s.

Welke streng wordt afgelezen?

Het proces, dus het produceren van het transcript, heet de transcriptie. De genetische code ligt op de coderende streng van het DNA. Hier tegenover ligt de matrijsstreng, ook wel de niet-coderende streng. Deze mattrijsstreng vormt de mal waartegen het m-RNA wordt gemaakt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven