Wat is het voordeel van een AGM accu?

Wat is het voordeel van een AGM accu?

AGM accu’s kennen een groot aantal voordelen. Ze hebben een lange levensduur, geringe zelfontlading en zijn onderhoudsvrij. Daarmee zijn ze aantrekkelijker dan andere soorten loodaccu’s. Tevens kan de AGM accu in iedere positie (behalve ondersteboven) gemonteerd worden zonder daarbij te lekken.

Wat is een Loodvlies accu?

Loodvlies accu’s, of AGM (Absorbed Glass Material), leveren betere prestaties dan de standaard natte loodaccu’s. Het elektrolyt wordt hier opgenomen in een mat met fijn glasfiber. Hierdoor kan het materiaal niet lekken. De interne weerstand bij AGM accu’s is laag en ze kunnen een hoge spanning leveren.

Kan je een GEL accu opladen?

Zorg er altijd voor dat u loodaccu’s, AGM en GEL altijd direct na gebruik weer helemaal oplaad met een daarvoor geschikte acculader. Dus ook als de accu’s maar gedeeltelijk ontladen zijn. Voor de meeste loodaccu’s is ontladen tot een voltage minder dan 1,8 volt per cel slecht voor de levensduur van de accu.

Wat is beter AGM of GEL accu?

De GEL accu is over het algemeen wat duurder in aanschaf dan de AGM accu. Op de langere termijn is de GEL accu wel beter dan de AGM accu, omdat hij langer méér ladingen kan verdragen. De levensduur van je accu is daarnaast weer afhankelijk van het gebruik van de scootmobiel en de laadfrequentie.

Wat is het verschil tussen AMG en GEL accu?

Bij ontladen tot maximaal 30% gaat een AGM accu ongeveer 1500 laadcycli, een gel accu ongeveer 1800 laadcycli en een lithium accu wel 25.000 laadcycli. Een lithium accu heeft dus veruit de langste levensduur. Deze kan je hierdoor dus vaker gebruiken dan een lood, AGM of gel accu.

Wat is beter gel of lood accu?

Een loodaccu kan klein van stuk zijn, met een hoog vermogen. Daarom wordt dit type accu veel gebruikt. Bij een gel accu voegt de fabrikant een samenstelling van verschillende siliconen aan het accuzuur toe. Dit type kan goed tegen flinke ontlading, waardoor een gel accu doorgaans langer meegaat dan een loodaccu.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven