Wat is het wachtwoord van mijn pc?

Wat is het wachtwoord van mijn pc?

Dat gaat als volgt. Ga naar het Windows Configuratiescherm en kies Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht / Gebruikersaccounts. Klik op Een wachtwoordherstelschijf maken in het linkerpaneel, waarna je de verdere instructies van de wizard Vergeten wachtwoord volgt.

Hoe kan ik mijn computer beveiligen met een wachtwoord?

Wachtwoord veranderen

 1. Klik linksonder op de Startknop.
 2. Klik op Instellingen (pictogram met tandwiel).
 3. Klik op Accounts.
 4. Klik aan de linkerkant op Aanmeldingsopties.
 5. Klik op Wachtwoord > Wijzigen.
 6. Bent u bij Windows 10 aangemeld met een Microsoft-account?

Hoe vind ik mijn Windows wachtwoord?

In Window 8 en 10 kun je inloggen bij Windows met een Microsoft Account. In dat geval is je e-mailadres zichtbaar in het loginscherm, en kun je het wachtwoord online opnieuw instellen. Hiervoor ga je vanaf een andere computer of mobiel naar de website van Microsoft en klik je op Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Wat is een geheugensteun voor wachtwoord?

Als je het wachtwoord van je lokale computeraccount verliest of vergeet, moet je de geheugensteun voor het wachtwoord nog weten om weer toegang te krijgen tot het account (in Windows 10, versie 1803 is dit een controlevraag geworden).

Hoe kan ik mijn laptop beveiligen?

Tips voor het beveiligen van je computer

 1. Gebruik een firewall.
 2. Houd alle software up-to-date.
 3. Gebruik antivirussoftware en houd deze up-to-date.
 4. Zorg ervoor dat je wachtwoorden goed zijn gekozen en beveiligd.
 5. Open geen verdachte bijlagen en klik niet op ongebruikelijke koppelingen in berichten.
 6. Surf veilig op het web.

Kan niet meer inloggen op mijn computer?

Aanmelden in de veilige modus

 • Start uw apparaat opnieuw op door Aan/uit > Opnieuw opstarten te selecteren.
 • Nadat uw pc opnieuw is opgestart en het scherm Kies een optie wordt weergegeven, selecteert u Probleemoplossing > Geavanceerde opties > Opstartinstellingen > opnieuw opstarten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven