Wat is het zuidelijkste punt van Spanje?

Wat is het zuidelijkste punt van Spanje?

Punta de Tarifa is het zuidelijkste puntje van het Iberisch schiereiland en het Europese continent. Het ligt ten zuiden van de stad Tarifa in de Spaanse provincie Cádiz, aan de Atlantische kant van de Straat van Gibraltar.

Hoe wordt het zuidelijkste gebied van Europa genoemd?

Tarifa ligt in Zuid-Spanje, in de provincie Cádiz en is de meest zuidelijke punt van Europa. Tarifa wordt ook wel Hoofdstad van de Wind genoemd en is een paradijs voor surfers en kiteboarders. Ook is Tarifa een geliefd oord voor vogelliefhebbers omdat roofvogels en ooievaars hier de Straat van Gibraltar oversteken.

Wat is het meest zuidelijke eiland van Europa?

Gavdos is het zuidelijkste eiland van Griekenland en tevens het zuidelijkste puntje van Europa. Het Griekse eiland ligt 35 kilometer ten zuiden van Loutro op Kreta in de Libische Zee. Met een oppervlakte van 32 km2 behoort het tot de kleinere eilanden van Griekenland en heeft dan ook geen eigen luchthaven.

Hoe wordt de zuidelijke punt van Argentinie en Chili genoemd?

De zuidelijke punt van het Zuid-Amerikaanse continent wordt gevormd door Argentinië en Chili, waarbij het zuidelijkste deel van beide landen meer bekend is onder de naam Patagonië. De grens tussen beide landen loopt in lengterichting over het Andesgebergte. De hoogste berg, de Aconcagua (6.959 m), ligt in Argentinië.

Wat ligt er in het zuiden van Europa?

Zuid-Europa: Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Cyprus, Malta.

Welk land beschikt over het meest zuidelijke punt van Europa?

Uitersten van het Europese continent, inclusief eilanden Kaap Trypiti, Gavdos, Griekenland (34° 48′ 02″ N) is het minst twijfelachtige als het zuidelijkste punt van Europa.

Waar is het het warmst in mei in Griekenland?

Op Rhodos is het in mei overdag gemiddeld 24,2 °C, Samos 24,6 °C, Corfu 23,8 °C, Kefalonia 22,5 °C en Lesbos 23,9 °C. Op het vasteland in Pyrgela is het overdag in mei heerlijk met een gemiddelde temperatuur van 26,2 °C.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven