Wat is jouw schaduw?

Wat is jouw schaduw?

Je schaduw is dat deel van de persoonlijkheid waarmee je onbekend bent geraakt of wat je liever niet aan anderen wilt laten zien. Ieder mens heeft een schaduwkant die opspeelt in tal van situaties. Toch kun je ook leren van je schaduw. In dit artikel gaan we nader in op hoe je kunt leren van je eigen schaduwkanten.

Wat is schaduw therapie?

Het betekent wel dat je onderzoekt en ervaart wat daar verborgen zit en dat je dat daaruit tot ontwikkeling brengt wat jou meer heel maakt – meer wie je werkelijk bent en wilt zijn. Want alleen als je beseft dat je een schaduw hebt, kun je echt in het licht gaan staan.

Wat is je donkere kant?

Je kunt het ook jouw schaduw kant of duistere kant noemen. Het is een kant waarover je in het algemeen niet graag praat. Zeker niet als je iemand ontmoet die jou nog niet goed kent, dan begin je niet gelijk over jouw donkere kant te praten. Toch is het ook voor jou belangrijk om jouw donkere kant te verkennen.

Heeft iedereen een duistere kant?

‘Iedereen heeft positieve en negatieve kanten, maar die horen wel bij elkaar. De meeste mensen zijn zich niet bewust van hun negatieve eigenschappen, maar je moet ze toelaten om te kunnen groeien. Dat gaat makkelijker als je het gevoel hebt dat je in wezen een goed mens bent.

Wat is schema therapie?

Schematherapie is een nationaal en internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen.

Hoe begin je met schaduw werk?

Schaduwwerk is de confrontatie met jezelf aangaan en in de spiegel kijken. Het doel is meer jezelf worden, waardoor je met meer aandacht aanwezig kunt zijn in jezelf en open in het leven kunt staan. Hoe doe je dat, werken met je schaduw? De schaduw toont zich in ons leven in ons gedrag en gewoonten.

Waar is schematherapie goed voor?

Hoe lang duurt de therapie schema?

Schematherapie is een lang en intensief proces. De duur van de behandeling verschilt per persoon, maar duurt meestal 1-2 jaar.

Hoe wordt slagschaduw berekend?

Bepaling van de hinder De hinder door slagschaduw wordt vooraf berekend door het studiebureau. Op een zogenaamd “slagschaduwkalender” kan worden afgelezen op welke dagen en op welk moment van de dag slagschaduw op een bepaalde locatie kan vallen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven