Wat is milieuvriendelijker glas of plastic?

Wat is milieuvriendelijker glas of plastic?

Eenmalig PET (plastic) is in veel gevallen beter voor het klimaat dan eenmalig glas. Of dat zo is, hangt af van het gewichtsverschil tussen de verpakkingen: als de PET-verpakking minstens 6 keer lichter is dan eenmalig glas, is PET beter voor het klimaat. Dat blijkt in veel gevallen zo te zijn.

Waarom is glas beter dan plastic?

Het milieuvoordeel van glazen statiegeldflessen zit in 2 dingen: ze kunnen opnieuw gevuld worden en als ze ‘op’ zijn, kunnen ze goed gerecycled worden. Daardoor is er veel minder materiaal nodig: je mag het materiaal namelijk verdelen over het aantal keer dat je de fles gebruikt (vaak wel 40 keer!).

Hoe milieuvriendelijk is glas?

Glas dat 100% gerecycled is, bespaart 25% energie ten opzichte van nieuw glas. Glas dat 60% gerecycled is, bespaart slechts 15 %. Het recyclen zelf spaart in ieder geval de nieuwe grondstoffen, dus blijft absoluut de moeite waard.

Wat is duurder glas of plastic?

Brillenglazen van glas Wat consumenten ook zal aanspreken is het feit dat ze minder prijzig zijn dan vergelijkbare kunststof brillenglazen. In principe zorgt de grotere dikte van het materiaal voor meer optische zuiverheid; de brillenglazen zien er schoner uit en hebben geen storende kleurranden (zogeheten dispersie).

Wat is beter plastic of papier?

En voor een papieren tas is meer materiaal nodig dan voor een plastic tas, om dezelfde draagkracht te krijgen. Ook gaat een papieren tas minder lang mee. Papier is daardoor niet milieuvriendelijker dan plastic. Papier heeft wel als voordeel dat het niet bijdraagt aan de plastic soep als het in zee terecht komt.

Is glas ecologischer dan plastic?

Glas blijkt milieu-onvriendelijker dan plastic Per kg verpakking is eenmalig glas dus beter dan tetra. Glas lijkt dus vaak een ecologisch verpakkingsmateriaal te zijn, maar als dat eenmalig wordt gebruikt, is wat energie-productie-kosten dus slechter dan plastic!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven