Wat is pelgrimeren?

Wat is pelgrimeren?

Pelgrimeren is reizen naar een heilige plaats. Het verschijnsel wordt ook wel bedevaart genoemd en heeft altijd een sterk moreel of spiritueel karakter.

Wat draagt een pelgrim?

Pelgrims droegen schelpen of kleine medailles en beeldjes aan hun kleding. Loden of tinnen pelgrimsouvenirs worden nu nog steeds bij opgravingen vaak teruggevonden. Pelgrims die Jeruzalem bezochten lieten een palmtak plaatsen op hun portretten en ook op hun grafsteen.

Hoe lang duurt de tocht naar Mekka?

De bedevaart brengt moslims naar de plek waar profeet Mohammed de islam heeft gepredikt. 4 Wat gebeurt er tijdens de hadj? In totaal duurt de bedevaart vijf dagen. Tijdens die dagen vinden verschillende rituelen plaats.

Hoe heet de pelgrimstocht naar Mekka?

Morgen begint de ‘hadj’, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka voor moslims. Iedere moslim moet, als hij daartoe in staat is, verplicht eens in zijn leven meedoen aan de bedevaart. Elk jaar maken miljoenen pelgrims de reis.

Hoe werkt de traditie van pelgrimeren?

Pelgrimeren als ritueel. Pelgrimeren heeft een duidelijke link met religie alleen al door de bestemmingen die pelgrims uitkiezen. Vaak verwijzen deze plaatsen naar een heilige of een belangrijke gebeurtenis/voorwerp voor een bepaalde religie. Daarnaast wordt pelgrimeren soms ook een ritueel genoemd.

Waar kun je pelgrims aan herkennen?

Iemand die onderweg is naar een bijzonder doel, meestal een religieus doel. Dat hoeft niet noodzakelijk meer dwars door de velden te gaan, een touringcar mag ook, maar de beste pelgrims, de echte, zijn toch tweevoeters, te voet of op de fiets onderweg naar een heiligdom, naar een doel, liefst een ver doel.

Hoe verloopt de hadj?

De hadj is een vijfdaagse pelgrimstocht waarbij moslims naar Mekka gaan. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst, een van de grootste ter wereld. Minstens een keer in hun leven moet moslims deze vijfdaagse tocht maken, het is namelijk een van de vijf zuilen binnen de Islam.

Wat zijn de grootste en meest bezochte christelijke bedevaartsplaatsen?

Enkele christelijke bedevaartplaatsen stonden en staan bijzonder hoog in aanzien: de geboorteplaats van Jezus in Bethlehem; het Heilige Graf in Jeruzalem; het graf van Petrus in Rome; en het graf van de apostel Jacobus de Meerdere in Santiago de Compostela.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven