Wat is Poederstaal?

Wat is Poederstaal?

Poederstaal wordt niet gemaakt door gesmolten staal in blokken (ingots) te gieten en vervolgens de smeden. Maar door poederdeeltjes metaal samen te smelten of wel te sinteren. Door deze poederbasis is het mogelijk om de eigenschappen van het metaal zeer nauwkeurig te bepalen.

Wat zijn Damascus messen?

Damastmessen zijn gemaakt van speciaal Damaststaal. De staal bestaat uit veel lagen staal die op elkaar gesmeed zijn en worden omgevouwen. Dit zorgt voor hardheid en zorgt dat messen minder snel breken. Andere namen voor Damaststaal zijn, Damascus staal, gedamasceerd staal of gevouwen staal.

Wat is Japans staal?

Japanse messen zijn over het algemeen gemaakt van een hardere staalsoort dan Europese messen. Waar de hardheid van het staal van een Europees mes meestal tussen de 54 en 58 Rockwell ligt, beginnen de Japanse messen vaak pas bij 58 Rockwell tot maximaal 66 Rockwell.

Wat is 1095 staal?

1095 staal is een betaalbare staalsoort van gemiddelde kwaliteit. Het blijft redelijk op scherpte,is redelijk sterk en goed te slijpen. Maar 1095 staal roest wel snel. Daarom zijn de bladen uit deze staalsoort vaak voorzien van een roestwerende coating.

Wat is Messenstaal?

In de wereld van messen worden verschillende staalsoorten toegepast om elk mes zo kwalitatief mogelijk te maken. Aspecten als de hard- en taaiheid van het staal vormen voor een groot deel de kwaliteit van het mes.

Hoe worden Japanse messen gemaakt?

Kasumi gesmede messen worden gemaakt van twee lagen staal. Vaak wordt deze smeedmethode alleen gebruikt bij eenzijdig geslepen messen. Een harde staalsoort wordt gebruikt voor het vormen van de snede en hierop wordt een zachtere laag gesmeed. Deze vormt het “vlees” van het mes.

Wat is een goed Japans mes?

Voor het snijden van flinterdunne, rechte plakjes vlees en vis moet je de Sujihiki hebben. Deze messen met naaldachtige vorm zijn ook geschikt voor het fileren en villen van vis. Wanneer de Petty wat te klein voor je is, is de Shotoh erg geschikt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven