Wat is slapende rekening?

Wat is slapende rekening?

Als je gedurende vijf jaar geen contact meer hebt gehad met je bank en in die periode ook geen verrichtingen meer uitvoerde via je rekening, dan worden je tegoeden bij die bank als slapend beschouwd.

Wat met slapende rekeningen?

Wat gebeurt er met een slapende rekening? Wanneer je bank ziet dat jouw rekening slapend is, zullen ze jou contacteren. Lukt dat niet, dan maakt jouw bank het geld over aan de overheidsdienst “Slapende rekeningen”. Dat is een onderdeel van de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën.

Wat is een slapende rekening KBC?

Onder een slapende rekeningen verstaat men wanneer je een spaar- of zichtrekening de laatste 5 jaren met rust hebt gelaten. Geen storting of afhaling hebt gedaan én tegelijkertijd nooit meer contact hebt gehad met de betrokken bankinstelling.

Hoe weet ik of ik een slapende rekening heb?

Hoe kunt u slapende tegoeden (laten) opzoeken eens ze overgemaakt zijn aan de Deposito- en Consignatiekas?

  1. Surf naar de beveiligde site MyMinfin (externe link).
  2. Klik bovenaan op “Meld u aan”.
  3. In de rubriek “Mijn betalingen en teruggaven” klikt u op “Mijn slapende tegoeden raadplegen”.

Heb ik nog een bankrekening?

Soms is het na iemands overlijden niet duidelijk of en waar hij of zij een bankrekening had. Dan kan je via slapendetegoeden.nl in één keer navraag doen bij de grootste en bekendste Nederlandse banken. Voor een navraag bij één specifieke bank, moet je direct contact opnemen met de betreffende bank.

Wat is het bedrag van uw tegoeden?

geld dat je nog kunt besteden Voorbeeld: `U heeft een tegoed van driehonderd euro op uw bankrekening.

Welke bankrekeningen heb ik?

Als u denkt dat u een slapende rekening hebt, kan u via de website www.slapendetegoeden.be (FOD Financiën) zoeken in de registers van de slapende tegoeden (via eID of itsme). Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, kan derden helpen bij hun opzoekingen, door zijn leden te ondervragen.

Wat betekent deze rekening is inactief?

Inactief geld is geld dat niet wordt gebruikt of rolt. Het geld staat dus op een (spaar) rekening.

Hoe weet je of een bankrekening nog bestaat?

Navraag doen bij banken Dan kan je via slapendetegoeden.nl in één keer navraag doen bij de grootste en bekendste Nederlandse banken. Alleen erfgenamen en executeurs kunnen die navraag doen. Voor een navraag bij één specifieke bank, moet je direct contact opnemen met de betreffende bank.

Waar kan ik al mijn bankrekeningen zien?

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft vandaag een digitaal loket geopend: www.slapendetegoeden.nl. Met dit digitale loket kunnen erfgenamen slapende en vergeten rekeningen opsporen. Op dit moment doen al 18 banken mee aan het digitale loket, waaronder de grootbanken ABN Amro, Rabobank en ING.

Welke rekening heb ik bij welke bank?

Banken hebben geen toegang tot de gemeentelijke basisadministratie; dat maakt het lastig om verdwenen rekeninghouders te traceren. Wie denkt nog slapende tegoeden te hebben, kan dit controleren op de Vooringevulde Aangifte (VIA) van de Belastingdienst.

Wat is een tegoed?

Tegoed is een zelfstandig naamwoord, het is een bedrag dat iemand bijvoorbeeld op zijn bankrekening heeft staan: Ik heb een tegoed van € 3500,-.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven