Wat is som als?

Wat is som als?

De SOM. ALS formule wordt gebruikt om getallen in een kolom bij elkaar op te tellen wanneer in een andere kolom aan een specifieke voorwaarde wordt voldaan. Het is eenvoudig om de totale omzet te bepalen door middel van de SOM functie.

Wat is Somproduct?

De functie SOMPRODUCT retourneert de som van de producten van overeenkomende bereik of matrices. De standaardbewerking is vermenigvuldiging, maar optellen, aftrekken en deling zijn ook mogelijk.

Hoe tel je een rij op in Excel?

Als u een kolom of rij met getallen wilt optellen, kunt u de berekening door Excel laten uitvoeren. Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter.

Hoe som als gebruiken?

Met de formule =SOM. ALS(B2:B5; “John”; C2:C5) telt u alleen de waarden in het bereik C2:C5 op wanneer de overeenkomende cellen in het bereik B2:B5 gelijk zijn aan “John”. Zie SOMMEN. ALS, functie als u cellen wilt optellen op basis van meerdere criteria.

Hoe tel je tekst in Excel?

Manieren om cellen te tellen in een gegevensbereik

  1. Selecteer de cel waarin u het resultaat wilt weergeven.
  2. Klik op het tabblad Formules op Meer functies, wijs Statistisch aan en klik op een van de volgende functies: AANTALARG: Cellen tellen die niet leeg zijn.
  3. Selecteer het gewenste celbereik en druk op Return.

Wat doet Sumproduct in Excel?

In Excel kan de functie SOMPRODUCT worden gebruikt om twee of meer kolommen of matrices met elkaar te vermenigvuldigen en vervolgens de som van producten te krijgen. In feite is de SUMPRODUCT een nuttige functie die kan helpen bij het tellen of optellen van celwaarden met meerdere criteria, zoals de AANTAL.

Wat is keer in Excel?

Om getallen te kunnen vermenigvuldigen binnen Excel, maak je gebruik van het symbool *. Wil jij bijvoorbeeld het getal 4 vermenigvuldigen met het getal 2, dan voer je de formule =4*2 in en zal Excel automatisch de uitkomst 8, in de betreffende cel tonen.

Wat als formule?

Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;”Budget overschreden”;”OK”) =ALS(A2=B2;B4-A4,””)

Hoe doe je keer in Excel?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven