Inhoudsopgave
Wat is te duur?
Je bent te duur, is er nog iets aan de prijs te doen, hoeveel korting kan ik krijgen, je collega’s zijn een stuk goedkoper…! Altijd maar weer die discussie over je prijs. Prijsonderhandelingen komen steeds vaker voor.
Hoe reageren als je te duur bent?
Als je klant zegt dat je te duur bent, antwoord dan altijd met “in vergelijking tot wat? Is dit je enige bezwaar?” Ze zullen je vervolgens de informatie geven, waarop je goed kunt reageren. Blijf vragen stellen over de echte reden en mogelijke oplossing. Zeg ze dat je hun vraag om korting begrijpt.
Is duur of kost duur?
Mag je naast ‘Dat is duur’ ook zeggen: ‘Dat kost duur’? Volgens de meeste mensen niet: duur kosten wordt als een fout gezien. Het geldt als een contaminatie (een verhaspeling) van duur zijn en veel kosten.
Hoe duur of hoeveel kost het?
In de uitdrukking (het) koste wat (het) kost is koste een aanvoegende wijs. (Het) koste wat (het) kost betekent ‘het moge kosten wat het kost’. Ook de variant het koste wat het wil is standaardtaal. (1) Ze wilde dat weekend koste wat het kost naar het strand rijden.
Wat doe je als een klant nee zegt?
In kernachtige paragrafen en aan de hand van 67 weerstanden leert Wat als de klant nee zegt je omgaan met en anticiperen op moeilijke situaties. Je leert remmingen om te kopen juist in te schatten en te beantwoorden zodat de klant uiteindelijk voor jou kiest.
Is nachecken correct?
Nachecken is geen correct Nederlands. We noemen dit woord een contaminatie. Dit betekent dat het een samenvoeging is van twee werkwoorden, namelijk nakijken en checken.
Is uitsorteren een contaminatie?
En bij uittesten zullen werkwoorden als uitzoeken, uitpuzzelenen uitvogelen een rol gespeeld hebben. Het gaat hier dus om ‘contaminaties’, die vaak aangemerkt worden als stijlfout, maar net zo goed gebruikt kunnen worden als stijlfiguur: als middel om de expressiviteit te verhogen.
Is uitprinten een contaminatie?
Toch wordt uitprinten nog geregeld afgekeurd. Het wordt dan beschouwd als een contaminatie van printen en uitdraaien. Het komt in het algemeen vaak voor dat aan werkwoorden een voorzetsel wordt toegevoegd. Naast (uit)printen lijkt afdrukken het gewoonste werkwoord te zijn.
Is overnieuw een contaminatie?
Overnieuw is ontstaan als contaminatie van over en opnieuw, maar het heeft zich een plaatsje weten te verwerven in de woordenboeken en zelfs (sinds 2005) in het officiële Groene Boekje.