Inhoudsopgave
Wat is uitzendarbeid?
Begrip. Bij uitzendarbeid wordt een uitzendkracht (werknemer) in dienst genomen door een uitzendbureau (werkgever) met de bedoeling om te worden uitgeleend aan een gebruikende onderneming (klant van het uitzendbureau) en daar tijdelijke arbeid te verrichten.
Wat is de functie van een interimkantoor?
Een uitzendbureau (in Vlaanderen ook uitzendkantoor of interimkantoor genoemd) is een intermediair bedrijf op de arbeidsmarkt. Het bemiddelt tussen mensen die (tijdelijk) werk zoeken (de uitzendkracht) en bedrijven die (tijdelijk) mensen nodig hebben (de inlener).
Wat is een interimperiode?
Interim is een voorvoegsel dat je gebruikt om aan te geven dat iemand een functie tijdelijk invult. Het komt van het Latijnse ad interim, wat in de tussentijd betekent. Een interim professional, ook wel gedetacheerde genoemd, staat onder contract bij een detacheringsbureau.
Hoe lang werkt u als uitzendkracht?
Uw rechten als uitzendkracht worden bepaald door de cao voor uitzendkrachten en hoe lang u voor een uitzendbureau werkt. Als u langer voor een uitzendbureau werkt, komt u in een volgende fase. Er zijn 2 belangrijke cao’s voor uitzendkrachten: de ABU- en de NBBU-cao. Voor de cao’s gelden de volgende fasen:
Welke rechten hebben u als uitzendkracht?
Rechten uitzendkracht. Uw rechten als uitzendkracht worden bepaald door de cao voor uitzendkrachten en hoe lang u voor een uitzendbureau werkt. Als u langer voor een uitzendbureau werkt, komt u in een volgende fase. Er zijn 2 belangrijke cao’s voor uitzendkrachten: de ABU- en de NBBU-cao. Voor de cao’s gelden de volgende fasen:
Is uitzendkracht recht op scholing?
Bovendien heb je recht op scholing. Als uitzendkracht of gedetacheerde val je onder de cao voor Uitzendkrachten. Die geeft je tal van rechten, die we hier kort beschrijven. Uitzend-cao. Het fasensysteem. Je salaris. Je pensioen. Overwerk. Reiskosten.