Welk land spreekt Spaans?

Welk land spreekt Spaans?

Landen

Nr. Land Aantal inwoners
455.381.000
1. Mexico 121.736.809
2. Spanje 48.146.134
3. Colombia 46.736.728

Hoeveel landen spreken er Spaans?

Spaans is in 20 landen en het gebied Puerto Rico de officiële voertaal. Wereldwijd zijn 22 miljoen mensen bezig met het leren van Spaans. Op ieder continent wordt Spaans gesproken, behalve in Australië en op Antarctica.

Welk land in Afrika spreken ze Spaans?

Het momenteel enige officiële Spaanstalige land in Afrika, Equatoriaal Guinea, werd gekoloniseerd door de Portugezen en kwam later in handen van Spanje. Vervolgens is Equatoriaal Guinea onafhankelijk geworden, maar het Spaans is achtergebleven als officiële taal.

Waar spreken ze Spaans in Amerika?

Status van de Spaanse taal in de Verenigde Staten. Het Spaans wordt vooral in de zuidwestelijke staten gesproken, de staten die grenzen aan Mexico, zoals Californië, Texas, Arizona en Nieuw-Mexico (waar het Spaans samen met Engels ook een officiële taal is).

Hoeveel procent spreekt Spaans?

Uit het jaarrapport 2020 van het Instituto Cervantes blijkt dat bijna 489 miljoen mensen Spaans als moedertaal hebben, terwijl 585 miljoen Spaans spreken (7,5% van de wereldbevolking). Spaans is daarmee de tweede moedertaal ter wereld qua aantal sprekers na het Mandarijn Chinees.

Hoeveel landen spreken Frans?

Frans is een Romaanse taal die van het Latijn afstamt. Het Frans is een officiële taal in 29 landen over de hele wereld. Frans wordt wereldwijd door meer dan 285 miljoen mensen gesproken.

Welke landen wordt er Duits gesproken?

In Europa wordt er natuurlijk in Duitsland zelf Duits gesproken maar het is ook een officiële taal in Oostenrijk en Zwitserland. Bovendien wordt er Duits gesproken in (delen van) Italië, België, Luxemburg en Liechtenstein. Daarnaast is Duits in veel landen een populaire tweede taal, bijvoorbeeld in Oost-Europa.

Wat is de taal van Spanje?

Spaans
Spanje/Officiële talen
Het gaat echter om in totaal vijf officiële talen (Spaans, Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees) en twee niet-officiële talen (Asturisch en Aragonees). Het Spaans is de enige officiële nationale taal van Spanje. De overige vier zijn officiële regionale talen, die in sommige gebieden ook de dominante taal zijn.

Welk land in Afrika spreekt Portugees?

Portugal (incl. Madeira en Azoren), Brazilië, Angola, Mozambique, Sao Tomé en Principe, Guinee-Bissau, Equatoriaal-Guinea, Oost-Timor, Macau en Kaapverdië, Daman en Diu, Namibië….Dialecten.

Dialect Gesproken in
Portugal
Afrika
Angolano Angola
Caboverdiano Kaapverdië

Hoeveel mensen spreken Spaans in de Verenigde Staten?

De Verenigde Staten zijn nu het op één na grootste Spaanssprekende land ter wereld. Alleen in Mexico wonen meer mensen die Spaans spreken. De VS heeft 41 miljoen inwoners die Spaans als hun moedertaal hebben, en nog eens ruim 11,5 miljoen inwoners die tweetalig zijn, meldt The Guardian.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven