Is een ID kaart geldig in Engeland?

Is een ID kaart geldig in Engeland?

Vanaf 1 oktober 2021 kunt u dat alleen met een geldig paspoort naar het (VK) reizen. Dan heeft u tot en met 31 december 2025 alleen maar een ID-kaart nodig om tussen beide landen te reizen.

Hebben Britten een visum nodig voor Nederland?

Groot-Brittannië en de EU zijn overeengekomen dat de Britten visumvrij mogen reizen voor korte bezoeken, langer dan 90 dagen is niet toegestaan (gedurende een periode van 180 dagen). Wil een Brit meer dan 90 dagen in het Schengengebied verblijven, dan moet hij of zij daarvoor een visum voor lang verblijf aanvragen.

Is Roemenie een Schengenland?

Van de EU-landen maken Roemenië, Bulgarije en Kroatië nog geen deel uit van de Schengenzone; voor Cyprus is het verdrag nog niet in werking getreden. Ook vier landen die geen lid zijn van de Europese Unie, maken wel deel uit van het Schengengebied: Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein.

Is Groot Brittannië een Schengenland?

Dus de Europese landen Groot-Brittannië, Ierland, Cyprus, Kroatië, Bulgarije en Roemenië behoren nog niet tot de Schengenlanden. Opgelet: ook binnen de Schengenzone dienen de reizigers in het bezit te zijn van geldige identiteitsdocumenten.

Hoe lang moet een ID kaart geldig zijn voor Griekenland?

Voor Griekenland heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Je paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn tot na je verblijf in Griekenland. Ook kinderen moeten een eigen identiteitskaart of paspoort hebben.

Is Servie een Schengenland?

Deze landen zijn: Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Is Curacao een Schengenland?

In tegenstelling tot Nederland, maken de eilanden geen deel uit van het grondgebied van de Europese Unie en hoeven zij om die reden dan ook niet te voldoen aan het Europees recht en hebben zij de euro niet als wettelijk betaalmiddel.

Is Engeland een Schengenland?

Welke landen vallen onder de Schengenlanden?

Welke landen zijn Schengenlanden?

  • België;
  • Denemarken;
  • Duitsland;
  • Estland;
  • Finland;
  • Frankrijk;
  • Griekenland;
  • Hongarije;

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven