Inhoudsopgave
Wat is vergelijkbaar met bonenkruid?
Fijn gesneden jonge blaadjes kunnen rauw gebruikt worden, maar ze zijn niet erg mals. Vervanging: Bonenkruid ———> Tijm.
Waar gebruik je bonenkruid voor?
Gebruik en toepassing van bonenkruid Bonenkruid geeft smaak aan – de naam zegt het al – bonengerechten. Verder wordt het in de Nederlandse keuken ook wel in soepen, goulash en komkommersalade gedaan. Men gebruikt het om forel, salami, mierikswortelsaus, bitters en versterkende wijn smaak te geven.
Wat kun je allemaal met salie?
Het kruid wordt gebruikt in vulling voor gevogelte, lams- en varkensvlees, salades, soepen en eiergerechten. In de Amerikaanse keuken snippert men het door de aardappelpuree. De bloemen kunnen in de sla gebruikt worden. (Gedroogde) salie is ook wel onderdeel van het kruidenmengsel Provençaalse kruiden.
Wat is de smaak van bonenkruid?
De smaak van bonenkruid lijkt op die van tijm, terwijl de geur van het kruid juist doet denken aan een mix van lavendel en appels met een licht peperige muntsmaak. Gedroogd bonenkruid heeft meer smaak dan vers bonenkruid.
Waar bestaat bonenkruid uit?
Bonenkruid is een kruidige plant uit de familie der Lipbloemigen. Daarnaast bestaat bergbonenkruid, dat erg lijkt op eenjarige bonenkruid, dat meestal in moes- en kruiden tuinen gezaaid wordt. Bergbonenkruid is echter een meerjarige plant, die wel 50 cm. hoog kan worden.
Wat kan je doen met komkommerkruid?
Komkommerkruid heeft een licht zoute, sappige smaak en hoeft niet perse gekookt te worden voordat je het gebruikt. Doe je dat toch, kook het dan pas op het laatst mee zodat het zijn smaak behoudt. Meng het door rauwkostsalades of voeg het toe aan soepen en hutspot.
Waaruit bestaat bonenkruid?
Bonenkruid (Satureja) is een geslacht uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae of Labiatae). Twee soorten bonenkruid, het eenjarig bonenkruid (Satureja hortensis L.) en het bergbonenkruid (Satureja montana L) lijken veel op elkaar. Ze groeien beide ruig en ongelijkmatig en hebben zwakke, houtige, zich vertakkende stengels.