Wat is vergelijkbaar met karwijzaad?

Wat is vergelijkbaar met karwijzaad?

Komijnzaad, gemalen komijn, Jeera, Djinten – 1/2 theelepel karwijzaad (of 1/4 theelepel karwij- en 1/4 theelepel anijszaad). Verse koriander – verse peterselie, dragon, dille of een combinatie van de drie. Karwijzaad – komijnzaad.

Is koriander en komijn hetzelfde?

Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren van de plant. De vruchten worden zowel heel gebruikt als in poedervorm; in poedervorm wordt het ook wel ketoembar genoemd. Korianderzaad, ook wel bekend als duizelzaad, wordt naast karwijzaad en komijn gebruikt als smaakmaker in donkere bieren.

Is karwijzaad hetzelfde als anijszaad?

Ook uiterlijk lijkt karwijzaad op komijnzaad (het verschil: karwijzaad is licht gebogen, komijnzaad is recht). Qua smaak lijkt karwijzaad echter meer op venkelzaad: anijsachtig, maar dan donkerder, kruidiger. Karwijzaad wordt ook wel kummel genoemd – beïnvloed door het Duitse woord voor karwijzaad, Kümmel.

Wat is het verschil tussen komijn en komijnzaad?

In Nederland is gemalen komijnzaad ook wel bekend als ‘djinten’ of ‘djintan’, een verbastering (of oude schrijfwijze) van de Indonesische naam voor komijn ‘jintan’. Komijn wordt vaak verward met karwij. Karwijzaad is iets krom en scherper van smaak, terwijl komijnzaad recht is en bitterder.

Waar lijkt komijn op?

Een goed alternatief voor komijn is karwij(zaad). De beide zaden lijken veel op elkaar en worden dan ook vaak door elkaar gehaald, het enige verschil is dat karwijzaad krom is en komijnzaad recht. Naast de uiterlijke overeenkomsten heeft karwij ook een gelijkende smaak, waardoor het een goede vervanger is.

Wat is vergelijkbaar met venkelzaad?

Heb je geen venkelzaad in huis, dan kun je deze eventueel vervangen door dillezaad, een weinig anijszaad of karwijzaad.

  • langere tijdHoudbaarheid.
  • SpecerijenCategorie.
  • neeIn te vriezen.

Waarin zit komijn?

Komijnzaad (of poeder) kom je tegen in de Indiase keuken in kaasgerechten, sauzen, curries, vleesgerechten in chutneys. In de Indonesische keuken wordt komijn in rijsttafelgerechten en sauzen gebruikt. In de Nederlandse keuken zie je de zaden in zuurkool en kaas: komijnekaas.

Is koriander giftig?

Koriander wordt ook wel ketoembar of wantsenkruid genoemd, en alle delen van de plant zijn voor ons mensen eetbaar. De verse bladeren en de gedroogde zaden zijn de onderdelen die meestal worden gebruikt bij het koken, en bevatten veel voedingsstoffen.

Kun je venkelzaad vervangen door anijszaad?

Voor bepaalde recepten kun je anijszaad vervangen door steranijs, omdat ze een vergelijkbaar smaakprofiel hebben. Venkelzaad is iets zoeter dan anijszaad, maar kan ook worden gebruikt als vervanging.

Is kummel hetzelfde als karwei?

Kummel is afgeleid van het Duits en is een andere benaming voor karwij, terwijl komijn een ander specerij is met een vergelijkbare smaak. Om de verwarring compleet te maken wordt karwij ook wel wilde komijn genoemd.

Hoe ziet komijn eruit?

Komijn (Cuminum cyminum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt toegepast als specerij met een lichte nootsmaak, afkomstig van een plant met fijne smalle blaadjes die op venkel lijken. De plant zelf heeft dunne stengels die tot 30 cm hoog kunnen worden en lila of witte bloemen hebben.

Wat is vergelijkbaar met komijnpoeder?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven