Inhoudsopgave
Wat is vrijwaring RDW?
Verkoopt u uw voertuig aan een RDW erkend bedrijf? Dan geeft u het complete kentekenbewijs aan de medewerker van het voertuigbedrijf. U krijgt van hem dan een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het voertuig niet meer op uw naam staat.
Hoe ziet vrijwaring eruit?
Hoe ziet een vrijwaringsbewijs eruit? Je zou denken dat een vrijwaringsbewijs een officieel document is met stempels en handtekeningen, maar dat is niet zo. Eigenlijk is het vaak niet meer dan een bonnetje, vergelijkbaar met een kassabon, dat je krijgt bij het overschrijven van de auto.
Hoe kan ik zien of mijn auto is overgeschreven?
Trek je kenteken even na bij deze site van de RDW. Er staat ook bij wanneer het voertuig op naam is gekomen, dus je kan zo controleren of de auto ook echt is overgeschreven. Heel simpel! https://ovi.rdw.nl/ Toegevoegd na 40 seconden: Je krijgt als het goed is alleen een vrijwaringsbewijs, verder hoef je niets te doen.
Hoe lang moet je een vrijwaring bewaren?
Er is geen wettelijk verplichte bewaartijd voor een vrijwaringsbewijs. We raden je wel aan om je vrijwaringsbewijs altijd te bewaren. Als je in het bezit bent van een origineel vrijwaringsbewijs loop je geen enkel risico bij eventueel valselijk gebruik van het kenteken en bij een eventuele administratieve fout.
Wie regelt vrijwaringsbewijs?
Vrijwaringsbewijs ontvangen Je ontvangt het vrijwaringsbewijs als je je auto verkoopt aan een door de RDW-erkend autobedrijf of sloperij. Je moet dan wel het volledige kentekenbewijs en legitimatiebewijs meenemen. Na de overschrijving ontvangt de koper het vrijwaringsbewijs en een tenaamstellingsbewijs.
Waar staat vrijwaringsbewijs?
Het vrijwaringsbewijs geeft u aan de vorige geregistreerde eigenaar/houder (de verkopende partij). U kunt het vrijwaringsbewijs hiervoor uitprinten. Maar u kunt het ook per mail naar hem sturen. Voor zowel uitprinten als doorsturen moet u het vrijwaringsbewijs eerst downloaden.
Heb ik een vrijwaringsbewijs?
Hoe kom ik aan een vrijwaringsbewijs? Je krijgt het vrijwaringsbewijs gelijk mee als je je auto verkoopt aan een door de RDW-erkend autobedrijf of sloperij. Hier kan de koper de auto overschrijven. De koper krijgt na de overschrijving een tenaamstellingsbewijs en het vrijwaringsbewijs.
Waarom vrijwaringsbewijs?
Als jij je auto verkoopt en de koper deze auto overschrijft, dan ontvangt de koper het vrijwaringsbewijs. Het maakt niet uit of dit een bedrijf of particulier betreft. Deze dient dit bewijs aan jouw te overhandigen, om aan te tonen dat het voertuig niet meer op jouw naam staat.
Hoe lang duurt auto op naam zetten?
Sla het tenaamstellingsbewijs op je computer op en/of print deze uit, de link is slechts 30 dagen geldig. Het kentekenbewijs ontvang je binnen enkele dagen over de post, evenals het tweede deel van de negencijferige tenaamstellingscode. Bewaar deze goed, deze heb je weer nodig bij het verkopen van de auto.
Hoe lang duurt kenteken overschrijven?
Wij sturen u de volgende werkdag uw nieuwe kentekenbewijs en het 2e deel van de tenaamstellingscode. Is het kenteken vóór 16.00 uur overgeschreven dan doen we dat nog dezelfde dag. U ontvangt geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij.
Hoe lang autopapieren bewaren?
Bewaar het vrijwaringsbewijs van uw auto goed Of dat u nog de autoverzekering, wegenbelasting en APK moet betalen. Hoe lang u uw vrijwaringsbewijs bewaren moet? Dat is niet wettelijk vastgelegd. Toch is het verstandig om het vrijwaringsbewijs van uw auto een aantal jaren te bewaren.
Wat nodig voor vrijwaring auto?
Je ontvangt het vrijwaringsbewijs als je je auto verkoopt aan een door de RDW-erkend autobedrijf of sloperij. Je moet dan wel het volledige kentekenbewijs en legitimatiebewijs meenemen. Is er sprake van een particuliere verkoop? Dan moet de koper van de auto naar het postkantoor om de auto over te schrijven.