Wat is woningtype?

Wat is woningtype?

Woningen kunnen in een grote verscheidenheid van configuraties worden gebouwd. Een algemeen onderscheid is tussen een huis/eengezinswoning en een flat/appartement, maar er zijn nog veel meer onderverdelingen mogelijk, zoals dat hieronder is vermeld.

Hoe heet een gelijkvloerse woning?

Huis waarin alle vertrekken op de begane grond liggen.

Wat is een burgerwoning?

Een bedrijfswoning mag alleen bewoond worden door een persoon die op een bepaalde manier verbonden is met het bedrijf, bijvoorbeeld als eigenaar of werknemer. Een burgerwoning mag door iedereen bewoond worden, zonder dat hiervoor verdere beperkingen gelden.

Hoeveel vrijstaande huizen zijn er in Nederland?

Dit zijn de cijfers voor heel Nederland: 42,5 procent woont in een tussenwoning of hoekwoning. 23 procent in een vrijstaand huis.

Wat voor soort woning?

Woningtypes en soorten woningen

  • Appartement. Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woning.
  • Benedenwoning. Een woning in een gebouw met meerdere woningen.
  • Eengezinswoning.
  • Grachtenpand.
  • Maisonnette.
  • Portiekflat.
  • Villa.

Wat is 1 woonlaag?

woonlaag – zelfstandig naamwoord uitspraak: woon-laag 1. ruimte tussen twee vloeren van een gebouw ♢ op deze woonlaag zijn veertig woningen Zelfstandig naamwoord: woon-laag de woonlaag d…

Wat is een BeBo woning?

Een BeBo? We kunnen ons voorstellen dat deze term je wat vreemd in de oren klinkt. Het is een verzamelnaam voor de nieuwe woningtypen in Fase 2; De beneden- en bovenwoning.

Hoe heet een laag huis?

Een souterrain (uit het Frans: sous terrain, onder het terrein) is een verdieping die gedeeltelijk onder het maaiveld ligt. Een souterrain in een woonhuis heeft vaak een laag plafond en is voorzien van slechts kleine ramen die dienen voor frisse lucht en voor de toetreding van daglicht.

Hoe heet een woning boven een winkel?

Een penthouse is een woning in een gebouw met meerdere woningen en ligt altijd op de bovenste verdieping.

Wat is de omschrijving van een villa?

Een villa of landhuis is een vrijstaande woning. In de achttiende en negentiende eeuw werd meestal de naam landhuis gebruikt voor grote buitenverblijven in een landschappelijke omgeving. Aan het eind van de negentiende eeuw kwam hiervoor ook de benaming villa in zwang. De naam is afgeleid van de Romeinse villa.

Wat betekent een bedrijfswoning?

Een bedrijfswoning is een woning die een functionele binding heeft met het bedrijf, waar de woning bij hoort. Een bedrijfswoning mag niet door derden bewoond worden. Dan is er sprake van een reguliere woning. In sommige gevallen geldt er een lager beschermingsniveau voor een bedrijfswoning dan bij een burgerwoning.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven