Wat is zonnestralen?

Wat is zonnestralen?

De aarde ontvangt twee soorten straling, directe straling rechtstreeks van de zon en diffuse straling uit andere richtingen bijvoorbeeld straling weerkaatst door de wolken. De som van directe en diffuse straling wordt globale straling genoemd.

Hoe noem je zonnestralen?

Zonnestraal kan verwijzen naar: Zonlicht, de straling van de zon. Zonnestraal (tijdschrift), een Vlaams educatief kindertijdschrift. Zonnestraal (film), een Nederlandse stomme film.

Wat zendt de zon uit naar de aarde?

De Zon zendt voortdurend twee soorten straling uit: elektromagnetische en corpusculaire straling. Elektromagnetische straling zorgt voor licht en warmte, maar bestaat ook uit een aantal onzichtbare stralen die schadelijk kunnen zijn, zoals de ultraviolette stralen.

Wat is het Stralingsvermogen zon?

De hoeveelheid energie die wordt opgevangen door een gegeven oppervlak zal afnemen met de afstand tot de zon. Het verband met de afstand is dat de energie door een oppervlak afneemt met het kwadraat van de afstand; Dit wordt de kwadratenwet genoemd. Daarin is zon P het stralingsvermogen van de zon in Watt (W).

Is het zonnestralen of Zonnenstralen?

Het meervoud van zonnestraal is ‘zonnestralen’.

Wat betekent hanenkam?

Een hanenkam, ((en) mohawk) is een kapsel waarbij het hoofd wordt kaalgeschoren, behalve een smalle strook in het midden. Dit resterende haar wordt met behulp van zeep en/of haarlak rechtop gehouden, waardoor het effect ontstaat van de kam die een haan siert.

Wat is zoninval?

De invalshoek van de zon is eigenlijk de hoek tussen de zonnestralen en de grond. De zon schijnt dus direct op de grond, en daarom hoeft de warmte van de zonnestraal veel minder verdeeld te worden over de grond. Hoe groter de invalshoek, hoe warmer het kan worden en hoe geconcentreerder de warmte.

Is het zonnestraal of Zonnenstraal?

Het meervoud van zonnestraal is ‘zonnestralen’. Eén zonnestraal, twee zonnestralen.

Hoe bereken je het Stralingsvermogen?

– Stralingsvermogen: (constante van Boltzmann). – Stralingsintensiteit: ,I in Wm-2, P in W, r in m. – Zonneconstante=1,368×103Wm-2.

Wat is het Stralingsvermogen?

Onder de lichtsterkte (Engels: luminous intensity, Duits: Lichtstärke) van een lichtbron wordt verstaan het stralingsvermogen dat die bron per eenheid van ruimtehoek uitzendt, gecorrigeerd voor de spectrale gevoeligheid van het menselijk oog.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven