Wat kan een hacker met mijn telefoonnummer?

Wat kan een hacker met mijn telefoonnummer?

Je merkt onbekende oproepen of sms’jes op in je geschiedenis. Hackers kunnen je telefoon afluisteren met een sms-trojan. Of ze kunnen zich voordoen als jou om persoonlijke informatie van je dierbaren te stelen. Houd een oogje in het zeil, want beide methoden laten ‘broodkruimels’ achter als uitgaande berichten.

Wat kan iemand met je naam en telefoonnummer?

Denk hierbij aan persoonlijke gegevens als je woonadres, namen van familieleden en hun adressen, strafblad, etc. Hackers kunnen deze gegevens gebruiken om je te chanteren, stalken of voor identiteitsdiefstal.

Hoe kun je zien dat je gehackt bent?

Het is in ieder geval altijd goed om ongewone computeractiviteiten in de gaten te houden. Tekenen dat je bent gehackt kunnen zijn dat je geen toegang meer hebt tot je apparaat of bestanden, het opduiken van programma’s of software die je niet herkent of dat je apparaat plots veel langzamer is.

Wat zijn de gevolgen als je gehackt bent?

Wanneer uw computer, mailaccount of ander account is gehackt, kan dat nare gevolgen hebben. Oplichters kunnen uit uw naam anderen mailen met een verzoek om geld. Uw werkgever of afnemers kunnen worden benaderd om een ‘wijziging’ van uw bankrekeningnummer door te geven. Zo verdwijnt uw inkomen naar criminelen.

Kan mijn telefoonnummer gehackt zijn?

Het is technisch niet mogelijk een simkaart te hacken en op andermans kosten te bellen. Wel is het zo dat smartphones tegenwoordig dezelfde mogelijkheden hebben als ‘gewone’ computers. Helaas betekent dat ook dat ze slachtoffer kunnen worden van kwaadaardige software (malware), net als ‘gewone’ computers.

Is het gevaarlijk om je telefoonnummer te geven?

Er gaat een nieuwe vorm van spam en oplichting rond op Facebook. Berichtjes waarin je vrienden vragen naar je telefoonnummer, kunnen vals zijn. In werkelijkheid kan het geven van je telefoonnummer veel geld kosten als je niet oppast. Als je je telefoonnummer hebt verstuurd, kan je sms’jes krijgen met de vraag om geld.

Hoe komen criminelen aan mijn telefoonnummer?

Mogelijk zijn deze gegevens illegaal verhandeld op internet of via een datalek in handen van de crimineel gekomen. De gegevens komen bijvoorbeeld uit data van callcenters of via het hacken van websites van bijvoorbeeld internetwinkels. Het is ook mogelijk dat u voorafgaand bent gephisht.

Hoe komen ze aan mijn mobiele nummer?

Dat gebeurt via sociale media, of in gegevens uit datalekken waarin persoonlijke gegevens staan. Vervolgens bellen de criminelen de klantenservice van een provider met de vraag of het nummer kan worden overgezet naar een andere simkaart. Als dit lukt, kan het nummer op de simkaart van de hacker overgezet worden.

Hoe kun je zien of mail gehackt is?

Een andere website waarop je kunt nagaan of je e-mail is gehackt, is haveibeenpwned.com. Het woord ‘pwned’ wordt op het internet en onder gamers veel gebruikt en is slang voor ‘owned’.

Hoe kun je zien of je computer gehackt is?

Zo merk je of je computer gehackt is

 • Pop-ups, pop-ups en nog eens pop-ups.
 • Wachtwoorden zijn ineens veranderd.
 • Er staan nieuwe programma’s op je computer.
 • Neppe waarschuwingen.
 • Je contacten ontvangen nepmails van jou.
 • Ransome berichten.
 • Je muis beweegt uit zichzelf.
 • Voorkom dat je gehackt wordt.

Wat te doen wanneer je gehackt bent?

Wat moet je onmiddellijk doen als je gehackt bent?

 1. Geen paniek. Panikeer niet.
 2. Breng je hosting provider op de hoogte.
 3. Beslis of je de server/website offline haalt of niet.
 4. Vervang alle wachtwoorden op alle toestellen.
 5. Controleer ook andere websites & servers.
 6. Maak een back-up.
 7. Zoek uit hoe de hacker is binnengeraakt.

Wat gebeurt er als je computer gehackt is?

Ransome berichten. Wanneer je een ransombericht krijgt, is je computer zeker gehackt. Wanneer je wordt aangevallen met ransomware gaan er bepaalde bestanden en programma’s op slot. Tegen betaling van losgeld mag je je computer weer in.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven