Wat kan een sociaal pedagogisch medewerker?

Wat kan een sociaal pedagogisch medewerker?

Een Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (ook wel SPH’er) begeleidt en ondersteunt mensen die door psychische problemen, handicap of ziekte niet zelfstandig dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren. Deze bepaalt bijvoorbeeld zelf wat hij wil doen en de SPH’er past het behandelplan hierop aan.

Wat verdient een sociaal pedagogisch hulpverlener?

Op http://www.nationaleberoepengids.nl/Sociaal_Pedagogisch_Hulpverlener staat daarover: “Arbeidsvoorwaarden sociaal Pedagogisch Hulpverlener Het salaris van een SPH’er ligt tussen de €1850 en €2940 per maand.

Wat is een sociaal pedagogisch hulpverlener?

Sociaalpedagogische hulpverlening (SPH) is een vakgebied dat in Nederland onderwezen wordt op hbo-niveau. Degenen die een studie SPH aan een hogeschool met goed gevolg hebben afgerond ontvangen een getuigschrift en mogen de titel Bachelor of Social Work (BSW) voeren.

Wat kan ik doen met SPH?

Met het diploma SPH op zak kun je aan het werk in een breed werkveld:

  • Jeugd- en jongerenwerk.
  • Verstandelijk gehandicaptenzorg.
  • Lichamelijk gehandicaptenzorg.
  • Verslavingszorg.
  • Ouderenzorg.
  • Psychiatrie.
  • Justitiële hulpverlening.
  • Maatschappelijke opvang.

Een Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (ook wel SPH’er) begeleidt en ondersteunt mensen die door psychische problemen, handicap of ziekte niet zelfstandig dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren. De SPH’er begeleidt de cliënt t bij deze activiteiten zonder de keuzes voor de cliënt te maken.

Wat is het beroep pedagogisch medewerker?

Binnen een zorginstelling zal een pedagogisch medewerker meestal te maken krijgen met bijzondere woonvormen, zoals woongroepen gericht op gehandicapten. Het beroep pedagogisch medewerker moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat er diverse specialisaties bestaan als pedagogisch medewerker.

Waarom werken als pedagogisch medewerker?

Werken als pedagogisch medewerker betekent verder dat je over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel beschikt. Ouders vertrouwen je (tijdelijk) de opvoeding, ontwikkeling en zorg van hun dierbare bezit toe.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven