Wat kan ik doen tegen jeuk op mijn lijf?

Wat kan ik doen tegen jeuk op mijn lijf?

Wat kunt u zelf doen bij jeuk?

 1. Niet te vaak, niet te lang en niet te heet te douchen of te baden.
 2. Gebruik geen of weinig zeep.
 3. Na het wassen de huid voorzichtig droogdeppen en daarna met een vette neutrale creme insmeren.
 4. Zorg dat u voldoende drinkt (tenminste anderhalve liter per dag).

Wat zijn de symptomen van jeuk?

Jeuk is een kriebelend gevoel van de huid dat je de aandrang geeft om te krabben. Meestal blijft het gevoel beperkt tot een bepaalde plaats, maar je kunt ook jeuk hebben over het hele lichaam….Op de plaatsen die jeuken, merk je vaak:

 • roodheid;
 • bultjes;
 • kleine blaasjes;
 • droge schilfers.

Welke ziekten veroorzaken jeuk?

Jeuk kan veel verschillende oorzaken hebben: huidaandoeningen, geneesmiddelen, systemische aandoeningen of psychogeen….Oorzaken van jeuk

 • droge huid;
 • eczeem;
 • netelroos;
 • schurft;
 • schimmelinfecties;
 • lichen planus;
 • psoriasis;
 • hoofd- en schaamluizen;

Wat te doen tegen jeuk van muggen?

Deze 10 middeltjes helpen tegen jeukende muggenbulten

 1. IJs. Kou helpt tegen de jeuk en de zwelling van wondjes.
 2. Alcohol. Het gaat hierbij om alcohol om wonden te ontsmetten.
 3. Zout. Heb je altijd maar last van de jeuk?
 4. Citroen- of limoensap. Natuurlijke zuren kunnen jeuk voorkomen.
 5. Tandpasta.
 6. Appelciderazijn.
 7. Baksoda.
 8. Aloë vera.

Wat kun je doen tegen hitte uitslag?

Behandeling van warmte-uitslag is meestal niet nodig, omdat de rode warmtebultjes meestal snel verdwijnen als je in een koele, droge omgeving bent. Koude kompressen, verkoelende gels of verkoelende talkpoeders kunnen de jeuk verminderen. In ernstigere gevallen zijn crèmes met corticosteroïden nodig tegen de ontsteking.

Kan niet slapen van de jeuk?

Consulteer de huisarts bij hevige jeuk tijdens het slapen om de oorzaak te vinden. Goede hygiëne is belangrijk, net als aangepast beddengoed. Draag luchtig zittende nachtkledij, bij voorkeur van katoen, die niet schuurt. Zorg ervoor dat de huid niet te droog is en gebruik een anti-allergene voedende crème.

KAN jeuk psychisch zijn?

Dit kan per persoon verschillend zijn. Bekende factoren zijn: water, zeep, droge lucht, warmte, transpiratie, wol, alcohol en uw algehele conditie. Ook uw psychische gesteldheid kan van invloed zijn op jeuk. Zo kunnen bijvoorbeeld spanningen of stress jeuk verergeren.

Is jeuk gevaarlijk?

Langdurige of hevige jeuk kan de kwaliteit van het leven ernstig verstoren, net als pijn dat kan. Het drijft vele mensen tot wanhoop.

Welke oorzaken hebben jeuk over het hele lichaam?

Jeuk heeft allerlei oorzaken zoals: allergische reacties; netelroos; insectenbeten; huidziektes (bv. psoriasis, eczeem). Daarnaast is een droge huid gevoeliger voor prikkels. Jeuk over het hele lichaam kan ook andere oorzaken hebben zoals: diabetes; problemen aan lever of nieren; schildklierlijden; bepaalde bloedkankers; psychische problemen.

Hoe verzachten je jeuk?

Stop wat ijsblokjes in een washandje om de jeuk te verzachten. Dep wat mentholpoeder op de jeukende plek. Drenk een doek of zwachtel in appelazijn en wikkel het om de jeukende plek. Geef het jeukende lichaamsdeel een badje van havermout. Smeer je jeukende plek in met een mengsel van honing en kaneel. 4.

Hoe treedt jeuk op?

Jeuk treedt hierbij op doordat de huid bij oudere mensen dunner worden en daardoor gemakkelijk kan uitdrogen. T: Toxicodermie oftewel geneesmiddelreactie. De kans op jeukklachten neemt toe wanneer er 5 of meer orale medicijnen worden gebruikt. A: Aids en ancylostomiasis (en andere worminfecties en parasieten) 2. Gelokaliseerde pruritus.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven